x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Experţii britanici spun că nu e încă necesară administrarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19

Experţii britanici spun că nu e încă necesară administrarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19

08 Ian 2022   •   20:30
Experţii britanici spun că nu e încă necesară administrarea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19
Sursa foto: Lucian Alecu

Comitetul Comun de Vaccinare şi Imunizare (JCVI) din Marea Britanie nu crede că este deocamdată necesar să se administreze cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 populaţiei de peste 65 de ani, având în vedere că actuala doză booster continuă să ofere o protecţie puternică împotriva infectării cu noua variantă Omicron, transmite sâmbătă EFE.

Potrivit ultimelor date ale Agenţiei britanice de securitate sanitară, pentru populaţia britanică de peste 65 de ani protecţia împotriva spitalizărilor pentru COVID-19 continuă să fie de 90 % la trei luni după administrarea dozei de supra-rapel, sau booster.

În ce priveşte protecţia pentru populaţia vaccinată cu ambele doze, aceasta scade la 70 % după trei luni şi la 50 % la şase luni după vaccinarea cu schema completă.

În baza acestor date, experţii din cadrul JCVI au recomandat guvernului britanic să continue programul de vaccinare cu doza booster a tuturor adulţilor din ţară, în loc să administreze cea de-a patra doză categoriilor vulnerabile, precum vârstnicii de peste 80 de ani sau rezidenţii din căminele pentru bătrâni.

Marea Britanie a raportat în ultimele 24 de ore, 178.250 noi cazuri, în creştere cu 47 % faţă de acum două săptămâni (121.371), precum şi 229 de decese asociate COVID-19.

×
Subiecte în articol: vaccin anti-COVID-19