x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa respinge cererea de azil a lui Edward Snowden

Franţa respinge cererea de azil a lui Edward Snowden

de Marina Constantinoiu    |    04 Iul 2013   •   20:46
Franţa respinge cererea de azil a lui Edward Snowden

Parisul a respins, joi, solicitarea de azil a lui Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei americane de Securitate Naţională (NSA), care a dezvăluit programul de supraveghere a comunicaţiilor mondiale, a anunţat Ministerul de Interne, citat de AFP.
“Franţa a primit, ca multe alte ţări, prin intermediul ambasadei sale la Moscova, o solicitare de azil din partea lui Edward Snowden. Ţinând cont de elementele de analiză juridică şi de situaţia celui interesat, nu va avea un răspuns favorabil”, se arată în laconicul comunicat al ministerului.
Joi dimineaţă, ministrul de Interne Manuel Valls a declarat că Franţa nu a primit solicitare de azil din partea lui Snowden, dar că, dacă va fi cazul, nu va fi un răspuns favorabil”. “Snowden este un agent al serviciilor americane, şi aceasta este o ţară prietenă, cu care noi avem relaţii. Dacă această solicitare este făcută, ea va fi totuşi examinată”, a adăugat acesta.
Snowden a fost deja refuzat de mai multe ţări de la care a solicitat azil politic. Potrivit site-ului Internet WikiLeaks, Snowden a depus solicitări de azil la ambasadele a 21 de ţări, printre care Rusia, Islanda, Ecuador, Cuba, Venezuela, Brazilia, India, China, Germania şi Franţa.
“Invizibil” de la plecarea sa din Hong Kong, acum 11 zile, şi blocat în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova de la 23 iunie, el a permis publicarea weekendul trecut de noi informaţii privind spionarea comunicaţiilor Uniunii Europene de către Washington, provocând furia europenilor, cu Franţa şi Germania în frunte.

×
Subiecte în articol: edward snowden