x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia semnează acorduri cu Rusia şi SE DISTANŢEAZĂ de UE

Grecia semnează acorduri cu Rusia şi SE DISTANŢEAZĂ de UE

19 Iun 2015   •   14:22
Grecia semnează acorduri cu Rusia şi SE DISTANŢEAZĂ de UE
Sursa foto: Foto: rt.com

Rusia şi Grecia au semnat un memorandum de cooperare interguvernamentală, vineri, pentru construirea gazoductului turc (Turkish Stream) pe teritoriul grec.

Citeşte şi Grecia, din în ce mai apropiată în relaţia cu Rusia

Documentul a fost semnat de ministrul pentru Energie al Rusiei, Alexender Novak şi omologul său grec, Panagiotis Lafazanis, în timpul unui forum economic de la Sankt Petersburg, scrie antena3.ro.

Citeşte şi Ratele la bănci, umflate de colapsul din Grecia

Novak a explicat că Grecia va primi un împrumut pentru construcţia segmentului gazoductului de pe teritoriul său, conform agenţiei TASS, citată de Novinite.

Citeşte şi Grecii îşi golesc conturile din bănci. Rata retragerilor este de 200-300 milioane de euro pe zi

Lafazanis a explicat că acest proiect, care valorează circa 2 miliarde de dolari, va fi finanţat în rate, de o bancă şi o companie elenă.

Citeşte şi Grecia, la două săptămâni distanță de ieşirea din UE

La începutul lunii iunie, preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul Greciei au avut o conversaţie telefonică, exact pe acest subiect.

Citeşte şi Bruxelles. Summit extraordinar pe tema crizei din Grecia

Vizita efectuată de Alexis Tspiras la Moscova în aprilie a generat temeri la Bruxelles că premierul de extremă-stânga al Greciei s-ar putea disocia de sancţinile UE impuse Rusiei pentru a primi fonduri din partea Moscovei, necesare salvării economiei Greciei în contextul impasului negocierilor cu creditorii internaţionali.

×