x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ISTERIE în capitala Italiei! O femeie din Guineea, BĂTUTĂ şi dată jos din autobuz, la Roma. "M-au acuzat că am EBOLA!"

ISTERIE în capitala Italiei! O femeie din Guineea, BĂTUTĂ şi dată jos din autobuz, la Roma. "M-au acuzat că am EBOLA!"

23 Oct 2014   •   11:01
ISTERIE în capitala Italiei! O femeie din Guineea, BĂTUTĂ şi dată jos din autobuz, la Roma. "M-au acuzat că am EBOLA!"

Scenă incredibilă într-un autobuz, în capitala Italiei. O femeie din Guineea a fost atacată de mai mulţi pasageri furioşi care i-au spus că este infectată cu Ebola şi că trebuie să coboare din autobuz, scrie Russia Today, care citează presa din Peninsulă.

În urma atacului, femeia suferi răni multiple şi a fost transportată la spital.

Fataomata Sompare, de 26 de ani, urmă să se dea jos din autobuz. La un moment dat, o adolescentă care se afla în acelaşi mijloc de transport a văzut-o pe Sompare şi a început s-o acuze că este infectată cu virusul mortal. Imediat, persoanele care o însoţeau pe adolescentă au atacat-o pe tânăra din Guineea.

"M-au acuzat că am Ebola şi că trebuie să cobor din autobuz", a declarat Sompare, care locuieşte în Italia de patru ani.

Tânăra de 26 de ani a suferit răni multiple în urma atacului şi a fost transportată la spital.

"Este o victimă a rasismului, care este din ce în ce mai agresiv în acest oraş", a declarat pentru Il Messaggero Alessandro Corbelli, iubitul lui Sompare.

Corbelli a precizat că Sompare a fost atacată doar pentru că este de culoare, iar incidentul este unul ruşinos.

În Liberia, Sierra Leone şi Guineea s-au înregistrat majoritatea din cele 9.200 de cazuri de Ebola semnalate în şapte ţări. Până în prezent, cel puţin 4.500 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a recunoscut totuşi că aceste date sunt subevaluate.

×
Subiecte în articol: ebola roma autobuz femeie guineea