x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jihadiştii afirmă că au ucis unul dintre cei doi ostatici japonezi şi cer eliberarea unei teroriste

Jihadiştii afirmă că au ucis unul dintre cei doi ostatici japonezi şi cer eliberarea unei teroriste

de Agerpres    |    24 Ian 2015   •   20:36

Unul dintre cei doi ostatici japonezi deţinuţi de gruparea jihadistă Statul Islamic, Kenji Goto, a apărut sâmbătă într-o înregistrare postată pe internet, afirmând că celălalt conaţional al său, Haruna Yukawa, a fost ucis de jihadişti, care acum nu mai vor bani, ci eliberarea unei teroriste încarcerate în Iordania, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Gruparea islamistă radicală a publicat marţi o înregistrare în care solicita să primească în cel mult 72 de ore o răscumpărare de 200 de milioane de dolari pentru eliberarea ostaticilor japonezi, ameninţând că în caz contrar îi va executa.

Dar, în imaginile difuzate sâmbătă, singurul ostatic rămas în viaţă - dacă moartea celuilalt va fi confirmată - afirmă că acum jihadiştii nu mai vor bani, ci eliberarea unei islamiste, al cărei nume este Sayida al-Rishawi şi care în prezent este deţinută în Iordania după ce a încercat să comită un atentat sinucigaş în această ţară.

Autorităţile japoneze nu s-au pronunţat deocamdată asupra ultimei înregistrări, afirmând doar că verifică autenticitatea acesteia.

×