x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jihadiştii au primit un termen de 48 de ore pentru a părăsi o enclavă de la sud de Damasc

Jihadiştii au primit un termen de 48 de ore pentru a părăsi o enclavă de la sud de Damasc

19 Apr 2018   •   10:24
Jihadiştii au primit un termen de 48 de ore pentru a părăsi o enclavă de la sud de Damasc

Militanţii grupării Stat Islamic (SI) au primit un termen de 48 de ore pentru a se retrage din enclava pe care o controlează la sud de Damasc, a anunţat joi dimineaţă cotidianul pro-guvernamental sirian Al-Watan, citat de Reuters. 

''Dacă ei refuză, armata şi forţele de sprijin sunt pregătite să lanseze o operaţiune militară pentru a pune capăt prezenţei organizaţiei în zonă'', a menţionat cotidianul sirian apropiat regimului de la Damasc. 

Enclava aflată sub controlul jihadiştilor se află în jurul taberei de refugiaţi palestinieni de la Yarmouk şi în zona Al-Hajar al-Aswad, situată la sud de Damasc. Această enclavă este mult mai mică decât regiunea Ghouta Orientală, unde recent forţele guvernamentale siriene au înfrânt insurgenţii. 

Tabăra de la Yarmouk, care se află la 8 km de centrul oraşului Damasc, adăpostea cea mai mare comunitate de refugiaţi palestinieni până la izbucnirea războiului din Siria, în 2011. Majoritatea rezidenţilor au părăsit tabăra, care potrivit Naţiunilor Unite încă găzduieşte câteva mii de persoane. 

În ultimele săptămâni, guvernul sirian a recuperat părţi din teritoriu controlate de rebeli şi le-a permis acestora să plece în alte zone din Siria deţinute de insurgenţi, după ani de asediu şi operaţiuni militare sângeroase în care armata siriană a fost sprijinită de Rusia şi Iran. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: jihadiştii