x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE alocă 50.000 de euro Republicii Moldova pentru atenuarea efectelor secetei

MAE alocă 50.000 de euro Republicii Moldova pentru atenuarea efectelor secetei

de Agerpres    |    10 Oct 2012   •   18:23
MAE alocă 50.000 de euro Republicii Moldova pentru atenuarea efectelor secetei

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a decis alocarea sumei de 50.000 de euro din bugetul de asistenţă pentru dezvoltare, ca ajutor de urgenţă în vederea sprijinirii autorităţilor din Republica Moldova în eforturile de atenuare a efectelor secetei din acest an.

MAE arată că decizia, care survine ca urmare a apelului de sprijin internaţional lansat de Guvernul Republicii Moldova, a fost comunicată oficial printr-o scrisoare adresată de ministrul român al Afacerilor Externe omologului său de la Chişinău.

”În scrisoarea de răspuns, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a transmis mulţumiri pentru gestul de solidaritate manifestat de România, apreciat în mod deosebit în condiţiile în care şi autorităţile române se confruntă cu consecinţele unei veri atipice”, completează MAE.

Fondurile alocate vor fi transferate către autorităţile de la Chişinău în perioada imediat următoare.

MAE mai precizează că la începutul lunii octombrie Guvernul a oferit, prin intermediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, 110 tone de sămânţă certificată de grâu fermierilor din Republica Moldova afectaţi de secetă.

×