x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mentorul lui Schumacher, despre situaţia acestuia:”Drumul către recuperare e lung. Foarte lung”

Mentorul lui Schumacher, despre situaţia acestuia:”Drumul către recuperare e lung. Foarte lung”

de Istvan Deak    |    05 Oct 2014   •   17:41
Mentorul lui Schumacher, despre situaţia acestuia:”Drumul către recuperare e lung. Foarte lung”

A revenit acasă la el, în Elveţia, deja de mai bine de o lună, dar Michael Schumacher, septuplul campion de Formula 1 german, este departe de a fi scăpat de consecinţele gravului accident pe care l-a suferit la schi, într-o staţiune franceză, la 29 decembrie 2013. Pentru Jean Todt, fostul său mentor la Ferrari, recuperarea marelui campion va fi de durată. O foarte lungă perioadă de aşteptare va urma, scrie RTL.fr.

La o lună după revenirea la domiciliul din Elveţia, veştile despre starea sănătăţii lui Michael sunt rare. Fostul său patron, de la Ferrari, Jean Todt, l-a vizitat pe Schumacher la începutul săptămânii trecute, acasă, unde Schumacher se luptă pentru viaţa lui.

“În ultimele săptămâni şi luni care au trecut, a făcut progrese, comparativ cu gravitatea rănilor suferite, dar drumul său către recuperare va fi lung, foarte lung”, a precizat Todt pentru postul de radio RTL. El a făcut şi unele precizări referitoare la accidentul suferit de Schumi în Franţa, la Meribel, pe pârtia de schi. “A fost un accident tragic, care i se poate întâmpla oricui. A căzut greşit, pe o stâncă, în timp ce schia în mod normal”, a explicat Todt.

În ciuda noianului de probleme cu care se confruntă acum Schumacher, preşedintele Federaţiei Internaţionale Automobilistice (FIA) îşi păstrează încrederea în viitorul fostului său pilot. “Nu putem decât să sperăm că lucrurile se vor îmbunătăţi”, precizând că Schumacher se bucură de o susţinere totală. “Familia îi este alături”, explică Todt, care crede că pentru recuperare nu este nevoie doar de timp, ci şi ca Michael şi familia sa să fie lăsaţi în pace, inclusiv de fanii care, în mod natural, vor să îşi vadă idolul pe picioare şi bine ca înaintea accidentului.

Zilele trecute, non-stop-people.com scria că Schumacher este îngrijit la domiciliu de o echipă formată din 15 medici. Managerul de comunicare al familiei Schumacher, Sabine Kehm, a declarat că Michael nu este deplasat prin locuinţa sa din Elveţia, chiar dacă starea sănătăţii sale s-a îmbunătăţit sensibil, scria sursa citată. Fostul pilot de Formula 1 nu poate vorbi şi este total imobil, având doar mişcări periodice ale ochilor. Ceea ce experţii medicali numesc “stare de conştienţă minimală”, explica sursa citată.

În afara dragostei cu care este înconjurat acasă, din partea familiei, Michael beneficiază concret de ajutorul pe care o echipă formată din 15 experţi medicali i-l acordă acasă. Un privilegiu care, adăugat cheltuielilor generate de instalarea la domiciliu a unui sofisticat echipament medical, costă familia Schumacher 125.000 de euro pe săptămână, scria non-stop-people.com.

În familia Schumacher se mai petrec şi lucruri bune, însă. Mick Schumacher (14 ani), fiul multiplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, calcă pe urmele celebrului său tată, reuşind să devină vicecampion mondial la karting, cu ocazia întrecerilor care au avut loc zilele trecute în Franţa.
Concurând sub numele de Mick Junior, fiul lui Schumacher s-a clasat pe locul secund la categoria KF-Junior, după britanicul Enaam Ahmed, la Mondialele de karting desfăşurate în localitatea franceză Essay.

Mick a ţinut să-i dedice succesul tatălui său. “Sunt mândru, desigur, pentru acest rezultat important, însă este de asemenea clar că ţelul meu este să devin campion mondial. Acesta este doar începutul carierei mele”, a declarat Mick Junior, care a concurat anterior sub numele de Betsch, purtat de mama sa, Corinna, înainte de căsătoria cu Michael Schumacher.

×