x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel vrea PROPUNERI CONCRETE de la Grecia, în această săptămână

Merkel vrea PROPUNERI CONCRETE de la Grecia, în această săptămână

07 Iul 2015   •   08:34
Merkel vrea PROPUNERI CONCRETE de la Grecia, în această săptămână

Grecia trebuie să transmită creditorilor propuneri concrete săptămâna aceasta, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, avertizând că deocamdată nu sunt întrunite condiţiile pentru reluarea negocierilor.

"Transmitem foarte clar că posibilitatea negocierilor rămâne deschisă, iar reuniunea liderilor din zona euro de marţi trebuie înţeleasă în acest sens", a declarat Angela Merkel după întrevederea pe care a avut-o la Paris cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, scrie antena3.ro.

"În acelaşi timp, trebuie să spunem clar că în acest moment nu sunt întrunite condiţiile pentru un program european de stabilitate", a subliniat Merkel.

Grecii au votat în proporţie de 61% împotriva măsurilor propuse de creditorii internaţionali, 38,99% pronunţându-se în favoarea acestora.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi. Actuala situaţie nu este o premieră pentru Grecia, dar ar putea fi cea mai gravă din istoria ţării. În 2012, economia Greciei a fost în incapacitate de plăţi tehnică, restructurând o datorie suverană de 124 de miliarde de euro. La acea vreme, Grecia a fost salvată de creditorii europeni.

Acum, Grecia riscă să nu poată plăti deloc datoria de 323 de miliarde de euro, iar şansele unei intervenţii europene sunt minime.

×
Subiecte în articol: angela merkel germania grecia