x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MISTERUL din jungla argentiniană. A fost descoperit unul dintre cele mai bine păzite SECRETE ale celui de-Al Doilea Război Mondial (VIDEO)

MISTERUL din jungla argentiniană. A fost descoperit unul dintre cele mai bine păzite SECRETE ale celui de-Al Doilea Război Mondial (VIDEO)

23 Mar 2015   •   11:47
MISTERUL din jungla argentiniană. A fost descoperit unul dintre cele mai bine păzite SECRETE ale celui de-Al Doilea Război Mondial (VIDEO)

Oamenii de ştiinţă sunt extrem de încântaţi de faptul că pot studia un posibil adăpost nazist, descoperit în jungla argentiniană, scrie Russia Today. Ascunzătoarea a fost construită pentru a adăposti lideri nazişti, după înfrângerea suferită în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cercetătatorii de la Universitatea din Buenos Aires, împreună cu arheologi din cadrul Muzeului Andrés Guacurarí, au descoperit ruinele unei construcţii care ar fi ascuns oficiali de top din cadrul armatei naziste. Ascunzătoarea este aproape inaccesibilă, aflându-se în aria protejată Teyú Cuaré Park, sud-estul Misiones, la graniţa cu Paraguay.

Construcţia este formată din trei structuri de piatră, acoperite acum cu viţă de vie. Adăpostul, prevăzut cu spaţii de locuit şi un depozit, a fost construit strategic, având vedere panoramică  şi pereţi extrem de groşi. În plus, locul avea şi un drum pe unde se putea ajunge în Paraguay, în cazul în care cineva ar fi vrut să fugă repede din ţară.

Oamenii de ştiinţă au descoperit obiecte care arată faptul că adăpostul a fost construit în prima jumătate a anilor '40. Au fost găsite monede germane şi porţelan datând din perioada 1938 - 1944.

Deşi dovezile nu demonstrează fără echivoc faptul că acea construcţie a aparţinut naziştilor, Daniel Schavelzon, şeful echipei de cercetare, susţine că nimeni altcineva nu ar fi depus atâta efort şi ar fi cheltuit atâţia bani pentru a construi un adăpost într-o zonă complet inaccesibilă la acea vreme. În plus, arhitectura şi materialele folosite pentru construcţie erau atipice pentru acea regiune. 

Alte articole interesante:
Cercetătorii din Bârlad BULVERSEAZĂ lumea ştiinţifică. E CEA MAI MARE DESCOPERIRE ASTRONOMICĂ făcută până acum în România!
EXPERIMENT ŞTIINŢIFIC. Ce se întâmplă când lava întâlneşte gheaţa. Rezultatul i-a ULUIT pe cercetători (VIDEO)
ALERTĂ FĂRĂ PRECEDENT LA NASA! Un ASTEROID GIGANT se îndreaptă spre TERRA. Riscul impactului este "FOARTE REAL"! (VIDEO)
METODA ŞMEN, surprinsă de camerele de supraveghere. Cum se fac 500 de lei în câteva secunde! (VIDEO)
ARMA SECRETĂ a Rusiei, filmată în apropierea Moscovei. Vezi IMAGINI SPION (VIDEO)
■ ULUITOR! Aparitie MALEFICA filmata de muncitorii unui santier de constructii (VIDEO)

Arheologii indieni cer ajutorul cercetătorilor NASA! Descoperire MISTERIOASĂ într-o peşteră din India (VIDEO)




×