x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MISTERUL lui Tutankhamon. Ce s-a întâmplat cu MUMIA FARAONULUI, în sarcofag, imediat după îmbălsămare (VIDEO)

MISTERUL lui Tutankhamon. Ce s-a întâmplat cu MUMIA FARAONULUI, în sarcofag, imediat după îmbălsămare (VIDEO)

06 Apr 2015   •   12:47
MISTERUL lui Tutankhamon. Ce s-a întâmplat cu MUMIA FARAONULUI, în sarcofag, imediat după îmbălsămare (VIDEO)

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că mumia faraonului egiptean Tutankhamon a luat foc în interiorul sarcofagului, ca urmare a unei încercări eşuate de îmbălsămare, scrie Daily Mail.

După moartea sa, în 1323 î.e.n., Tutankhamon a fost îmbălsămat rapid şi îngropat, iar cercetătorii cred că o reacţie chimică cauzată de uleiurile folosite la îmbălsămarea faraonului au declanşat incendiul.

Un fragment de ţesut prelevat de la mumia faraonului, al cărui mormânt a fost descoperit în 1922, de arheologul Howard Carter şi contele de Carnarvon, a fost analizat de cercetători, care au confirmat că trupul său a ars în timp ce era închis în sarcofag.

Egiptologul Chris Naunton a analizat notele originale ale lui Carter şi a efectuat o autopsie virtuală a corpului folosind tehnologii de scanare.

"În ciuda atenţiei de care mumia lui Tutankhamon s-a bucurat de-a lungul anilor, starea sa ciudată a fost trecută cu vederea. Carbonizarea şi posibilitatea ca o îmbălsămare ratată să ducă la arderea spontană a corpului imediat după ce a fost înmormântat a fost o descoperire cu adevărat neaşteptată, o revelaţie de fapt. Cred că ceea ce arată acest proiect este că, atunci când vine vorba despre materiale vechi, este întotdeauna ceva de învăţat şi probabil că va mai fi şi în viitor, dar cu acest studiu am făcut un pas înainte în vederea înţelegerii a ceea ce s-a întâmplat la sfârşitul vieţii lui Tutankhamon", a spus egiptologul.



Tutankhamon a devenit faraon la vârsta de 10 ani, în 1333 î.e.n., şi a domnit timp de nouă ani, până la moartea sa. A făcut parte din dinastia a 18-a, care a domnit în perioada Noului Regat din istoria Egiptului.

Alte articole interesante
O nouă descoperire CONTRAZICE orice practică medicală de urgenţă! Ce se întâmplă în CREIER în momentele dinaintea morţii
Cercetători NASA: Suntem pe punctul de a întâlni CIVILIZAŢII EXTRATERESTRE. Ştim unde să căutăm!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ, surprinse în adâncurile Golfului Mexic. Ce au filmat angajaţii unei platforme petroliere (VIDEO)
■ Avea 17 IUBITE IN ACELASI TIMP! Ce s-a intamplat dupa ce-au aflat una de cealalta

INCREDIBIL! Este prima oara cand o femeie isi PERMITE asa ceva pe Facebook!
FENOMEN MAGIC pe platoul Bucegilor. Ce se întâmplă în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, la poalele Sfinxului (VIDEO)
PROFETUL ADORMIT a BULVERSAT oamenii de ştiinţă. Edgar Cayce a văzut trecutul, viitorul şi SFÂRŞITUL LUMII!
■ Cum arata barbatul care a EJACULAT de mai multe ori in cafeaua unei colege de munca!
■  Ţi se face PIELEA DE GĂINĂ! Ce au filmat camerele de supraveghere într-un teatru, după reprezentaţia unui CLARVĂZĂTOR (VIDEO)
■  
Ruşii susţin că au intrat în legătură cu EXTRATEREŞTRII înaintea americanilor. Film ŞOCANT, publicat de Vocea Rusiei
■ IMAGINI ŞOCANTE în Indonezia! Mortu' cade din coşciug în timpul procesiunii funerare (VIDEO)





×