x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mumie de crocodil, restaurată sub ochii publicului la Luvru-Lens (VIDEO)

Mumie de crocodil, restaurată sub ochii publicului la Luvru-Lens (VIDEO)

01 Noi 2014   •   11:12
Mumie de crocodil, restaurată sub ochii publicului la Luvru-Lens (VIDEO)

Filiala din Lens a Muzeului Luvru, deschisă în 2004, are particularitatea că oferă vizitatorilor accesul într-o cameră din care pot vedea munca pe care o fac restauratorii asupra unor capodopere uneori milenare, informează metronews.fr, citat de Agerpres.

Timp de o săptămână, muzeul a făcut o demonstraţie restaurând cu public mumia unui crocodil, care va fi expus între 5 decembrie 2014 şi 9 martie 2015 în cadrul expoziţiei 'Animalele şi faraonii'.

De la o fereastră mare situată în partea de sus a atelierului, grupuri de câte 15 persoane au putut contempla opera a doi experţi care au lucrat la restaurarea animalului întins pe o targă. De asemenea, ei au putut pune întrebări cu privire la modul de restaurare a operelor culturale.

Timp de cinci zile, animalul a fost curăţat cu instrumente chirurgicale (bisturiu, pensete, cleme ...), cei doi restauratori extrăgând praful cu un aspirator special cu un filtru mic care permitea controlul asupra a ceea ce era aspirat. A urmat apoi a doua fază dedicată curăţării cu ajutorul unui burete de păr, a unor tulpini de bumbac umezit şi a unor solvenţi, într-o modalitate care să redea luciu pielii crocodilului din antichitate.

×