x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama nu a fixat o dată la care bombardamentul din Irak să înceteze

Obama nu a fixat o dată la care bombardamentul din Irak să înceteze

de Agerpres    |    08 Aug 2014   •   21:47
Obama nu a fixat o dată la care bombardamentul din Irak să înceteze

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama, care a ordonat lovituri aeriene împotriva poziţiilor jihadiste din nordul Irakului, nu a fixat un termen limită pentru această operaţiune militară, a declarat vineri Casa Albă.

"Preşedintele nu a fixat o dată specifică de oprire. Un conflict militar prelungit care să implice Statele Unite este exclus. Trimiterea de trupe terestre este categoric exclusă", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Întrebat despre motivele care l-au determinat pe Obama să intervină în Irak în timp ce el a decis în cele din urmă să nu facă acest lucru în Siria, Earnest a declarat că cele doua situaţii sunt sensibil diferite.

El a subliniat că armata americană a răspuns la cererea guvernului irakian. "Este o mare diferenţă", a subliniat el.

"Al doilea lucru este că armata americană şi informaţiile americane au o vedere bună a situaţiei pe teren în Irak", a adăugat el.

Două bombardiere americane au lansat vineri bombe de 250 kg asupra unei piese de artilerie mobilă a Statului Islamic (SI) ce a vizat forţele kurde la Erbil, a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Este pentru prima dată când Statele Unite se implică direct militar în Irak după retragerea trupelor lor la sfârşitul anului 2011.

×
Subiecte în articol: bombardament american irak statul islamic