x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS: Oprirea epidemiei de Ebola va necesita luni de muncă susţinută

OMS: Oprirea epidemiei de Ebola va necesita luni de muncă susţinută

de Agerpres    |    23 Aug 2014   •   09:20

Directorul adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru securitate sanitară, Keiji Fukuda, a avertizat vineri Monrovia că oprirea epidemiei de Ebola 'nu va fi uşoară' şi că vor fi necesare 'mai multe luni de muncă susţinută', relatează AFP.

'Ritmul şi amploarea creşterii numărului îmbolnăvirilor de Ebola sunt fără precedent. Este o situaţie fără precedent', a declarat Keiji Fukuda în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu coordonatorul ONU împotriva Ebola, dr. David Nabarro, la sediul Misiunii ONU în Liberia (MINUL).

'Nu ne-am mai confruntat cu o situaţie în care Ebola se răspândeşte atât de rapid în oraşe şi zone rurale, într-o arie de o asemenea amploare geografică', a adăugat el.

'Asta nu se va schimba de pe azi pe mâine, nu va fi uşor. Ne aşteptăm la mai multe luni de muncă susţinută, mai multe luni de luptă cu această epidemie', a avertizat responsabilul OMS.

Tot vineri seară, OMS a anunţat la Geneva un bilanţ valabil pentru 20 august de 1.427 de morţi de Ebola. Este vorba despre 624 de morţi în Liberia, 406 în Guineea, 392 în Sierra Leone şi cinci în Nigeria, dintr-un total de 2.615 cazuri (confirmate, probabile sau suspecte).

'Principalul scop al venirii noastre în Liberia este de a vedea epidemia de Ebola prin ochii oamenilor, a angajaţilor din sănătate şi a serviciilor guvernamentale din Liberia, pentru a lua măsura problemelor cu care vă confruntaţi în această luptă şi a înţelege provocările', a explicat dr. Nabarro.

Sosit joi la Monrovia, dr. Nabarro efectuează un turneu în ţările afectate împreună cu Keiji Fukuda, în cadrul căruia se va mai deplasa la Freetown, Conakry şi Abuja.

×