x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oraşul ucrainean Doneţk, declarat republică independentă. Manifestanţii proruşi au ocupat clădirile administraţiei

Oraşul ucrainean Doneţk, declarat republică independentă. Manifestanţii proruşi au ocupat clădirile administraţiei

07 Apr 2014   •   13:33
Oraşul ucrainean Doneţk, declarat republică independentă. Manifestanţii proruşi au ocupat clădirile administraţiei

Deputaţii Consiliului popular Doneţk au anunţat luni crearea Republicii Populare Doneţk, relatează agenţia de presă ITAR-TASS, conform Agerpres. Consiliului popular din Doneţk s-a reunit într-o sesiune extraordinară, în cadrul căreia deputaţii intenţionează să decidă cu privire la organizarea unui referendum privind aderarea regiunii la Rusia.

În faţa clădirii administraţiei regionale din Doneţk s-au adunat mai mulţi manifestanţi proruşi. Steagul rusesc arborat pe clădirea administraţiei regionale a fost înlocuit luni tot cu unul rusesc, dar de dimensiuni mai mari. În acelaşi timp, agenţia de presă ucraineană Unian relatează că separatiştii care în ajun au preluat controlul asupra clădirii administraţiei regionale din Doneţk au anunţat crearea Republicii Independente Doneţk. Această decizie a fost luată la sesiunea extraordinară a 'Consiliului popular' al regiunii Doneţk şi a fost dată publicităţii de manifestanţi adunaţi în faţa sediului administraţiei regionale.

Cel care a făcut publică decizia a spus că din acest moment a fost creată Republica Independentă Doneţk. 'De acum înainte, regiunea Doneţk este o republică independentă!', a afirmat acesta, în aplauzele mulţimii, care a scandat 'Rusia! Rusia!'.

Mai târziu, 'Consiliul popular' a mai adoptat o decizie - aderarea republicii nou create la Rusia. La auzul acestei informaţii, manifestanţii au început să strige: 'Putin, ajută-ne!'

Potrivit Unian, separatiştii voiau ca aceste decizii să fi fost adoptate într-o sesiune legitimă a Consiliului regional, dar întrucât deputaţii nu au venit, ei au fost lipsiţi de mandate de către manifestanţi şi în locul acestuia, separatiştii au format un 'Consiliu popular'.

×