x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc: Internetul, "un dar de la Dumnezeu"

Papa Francisc: Internetul, "un dar de la Dumnezeu"

23 Ian 2014   •   17:08
Papa Francisc: Internetul, "un dar de la Dumnezeu"
Sursa foto: Papa Francisc: Internetul, "un dar de la Dumnezeu"

Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să fie "cetăţeni digitali" constructivi, folosind Internetul, pe care l-a calificat drept un "dar de la Dumnezeu", ca modalitate de consolidare a solidarităţii, într-un "dialog autentic" pentru ajutarea celorlalţi şi pentru evitarea excluziunii.

Suveranul Pontif a făcut public primul său mesaj pe reţelele sociale, transmis tradiţional în fiecare an cu ocazia Sfântului Francisc de Sale, ocrotitorul jurnaliştilor, intitulat "comunicarea în folosul unei autentice culturi a întâlnirii".

În acest mesaj, prezentat de AFP şi de cotidianul catolic Avvenire, Papa Francisc afirmă că "Internetul poate oferi posibilităţi de întâlnire şi solidaritate între toţi oamenii şi că acesta reprezintă un lucru bun, un dar de la Dumnezeu".

De asemenea, conform AFP, Suveranul Pontif a atras atenţia asupra riscului excluziunii, dezorientării, închiderii şi ignoranţei, care pot fi favorizate de Internet.

"Mărturisirea evanghelică creştină nu se face printr-un bombardament cu mesaje religioase, ci prin voinţa de a ne oferi altora, prin disponibilitatea de a ne implica răbdător şi respectuos în problemele şi în remedierea dubiilor altora", a subliniat Francisc, citat de Avvenire.

Totodată, Francisc a pledat pentru un dialog adevărat între credincioşi şi necredincioşi. "Dialogul nu înseamnă renunţarea la propriile idei şi tradiţii, ci doar la pretenţia că acestea sunt unice şi absolute", a menţionat Papa Francisc, afirmaţie care, potrivit AFP, riscă să atragă criticile catolicilor tradiţionalişti, care l-au acuzat recent de relativism pe Suveranul Pontif.

La fel ca predecesorul său Benedict al XVI-lea, Papa Francisc i-a îndemnat pe internauţi "să redescopere liniştea şi calmul" în această lume agitată.

×
Subiecte în articol: papa francisc internet dar de la Dumnezeu