x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Părintele” Nutella, Michele Ferrero, a murit

“Părintele” Nutella, Michele Ferrero, a murit

de Istvan Deak    |    15 Feb 2015   •   17:45
“Părintele” Nutella, Michele Ferrero, a murit

Omul care ne-a vândut, ani de-a rândul ba celebrele ouă Kinder, ba superbele bomboane Ferrero Rocher, ba mai picantele Mon Cheri, dar dincolo de orice, “părintele” cremei de ciocolată Nutella, Michele Ferrero, cel mai bogat om din Italia, a decedat sâmbătă, la vârsta de 89 de ani, la Monaco.

“Am aflat cu emoţie vestea despre dispariţia lui Michele Ferrero, un adevărat antreprenor, cunoscut şi apreciat în Italia şi în străinătate”, a scris preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, într-un comunicat citat de BFM TV. “Ferrero a fost, timp de mulţi ani, în prim-planul industriei italiene, reuşind să rămână în vogă graţie produselor inovatoare şi muncii sale tenace şi rezervate. Italia îşi aminteşte cu recunoştinţă de el şi de susţinerea pe care el a adus-o culturii”, a adăugat acesta.
Michele Ferrero era bolnav de mai multe luni.

El a moştenit de la tatăl său, patiser, o mică firmă, dar şi reţeta “supercremei” pe bază de alune şi cacao, pe care a modificat-o uşor în 1964 şi rebotezat-o “Nutella”, în vederea exportării ei în Europa.

Succesul a fost imediat, iar firma a înregistrat alte succese în domeniu. Are cum peste 22.000 de salariaţi în întreaga lume şi realizează o cifră de afaceri anuală de peste 8 miliarde de euro.

Michele Ferrero a cedat preşedinţia grupului în 2011 fiului său, Giovanni, acum în vârstă de 50 de ani, imediat după decesul fiului său mai mare, Pietro, care a murit în urma unui infarct în Africa de Sud, la vârsta de 47 de ani. Potrivit revistei Forbes, patrimoniul familiei Ferrero este estimat la 23,4 miliarde de dolari (circa 20 de miliarde de euro), ceea ce îl plasează în fruntea celor mai mari averi din Italia şi pe locul 30, la nivel mondial.


×