x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Joe Biden a fost invitat să rostească pe 1 martie discursul despre Starea Naţiunii în Congresul SUA

Preşedintele Joe Biden a fost invitat să rostească pe 1 martie discursul despre Starea Naţiunii în Congresul SUA

07 Ian 2022   •   22:00
Preşedintele Joe Biden a fost invitat să rostească pe 1 martie discursul despre Starea Naţiunii în Congresul SUA

Joseph Biden, a fost invitat în Congres pentru a rosti discursul despre Starea Naţiunii pe 1 martie, afirmă oficiali politici de la Washington citaţi de site-ul Axios.com.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, i-a trimis vineri invitaţia lui Joseph Biden. "Vă mulţumim pentru viziunea îndrăzneaţă şi pentru conducerea patriotică a ţării, care au ghidat America spre ieşirea din criză şi spre o eră de progrese măreţe", i-a scris Nancy Pelosi lui Joseph Biden în invitaţie, scrie Mediafax

În mod normal, discursurile prezidenţiale despre Starea Naţiunii au loc în ianuarie sau februarie. Acum va fi prima dată în istoria Statelor Unite când discursul prezidenţial va fi rostit în martie.

Preşedintele Biden a obţinut aprobarea Congresului SUA pentru proiecte de asistenţă socială în criza pandemiei şi pentru reconstrucţia infrastructurii, dar acum are dificultăţi în Senat privind adoptarea Planului "Reconstruim Mai bine" (Build Back Better, BBB), în valoare de peste 1.750 de miliarde de dolari, care conţine măsuri sociale, educaţionale şi de protejare a mediului.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden