x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SCANDAL URIAȘ la casa regala a Marii Britanii (VIDEO)

SCANDAL URIAȘ la casa regala a Marii Britanii (VIDEO)

18 Iul 2015   •   12:48
SCANDAL URIAȘ la casa regala a Marii Britanii (VIDEO)
Sursa foto: Youtube

Palatul Buckingham a reacționat cu furie după ce au fost publicate imagini cu regina Elisabeta a II-a efectuând salutul nazist pe vremea când era copil. Înregistrarea șocantă, fost făcută în anul 1933, îl arată pe Edward al VIII-lea cum le învată pe  regină, pe sora ei, Margaret, cât și mama lor, salutul nazist în grădina de la Balmoral.

Tabloidul The Sun, cel care a dat publicității imaginile, a stârnit indignare în rândul britanicilor care consideră că regina, care era doar un copil la momentul respectiv, nu poate fi învinuită pentru acel gest.

Seara trecută Palatul Buckingham a criticat tabloidul spunând că: ”Acea dezamăgitor că acea filmare, făcută în urmă cu 80 de ani, care face parte din arhiva personală a reginei, a fost obținut și exploatat în acest fel”. Un purtător de cuvânt al casei regale a mai spus că: ”Dăruirea reginei și familiei acesteia pentru bunăstarea națiunii în timpul războiului cât și cei 63 de ani pe care Majestatea Sa i-a petrecut pentru construirea relațiilor dinrte națiuni și popoare vorbesc de la sine.”

The Sun a reacționat, astăzi, la acuzațiile casei regale spunând că luma are dreptul să vadă aceste imagini în condițiile în care Edward al VIII-lea a fost un admirator al lui Hitler toată viața, chiar și în 1970 cu numai doi ani înainte ca acesta să moară iar acesta a fost, pentru o scurtă perioadă chiar rege.

(n.r. Edward al VIII-lea a fost rege al Marii Britanii aproape un an, din ianuarie 1936 până în decembrie 1936.)

Edward împreună cu o clică de aristocrași antisemiți erau îngroziți că o revoliție comunită iî va priva de puterea și privilegii așa cum s-a întâmplat în Rusia iar fascismul părea a fi soluția, se mai spune în articolul publicației The Sun.






Sursa Youtube

×