x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soros cere mai mulți imigranți în UE

Soros cere mai mulți imigranți în UE

de Şerban Mihăilă    |    24 Noi 2017   •   10:58
Soros cere mai mulți imigranți în UE
Sursa foto: YANNIS KOLESIDIS/EPA

Uniunea Europeană ar trebui să primească peste jumătate de milion de refugiați, aflați în momentul de față în tabere din lumea a treia, susține o organizație neguvernamentală care are legături apropiate cu miliardarul american de origine ungară, George Soros. ONG-ul afirmă că Europa are două variante: să accepte imigrația ilegală masivă sau să creeze rute prin care cei mai săraci oameni ai planetei să imigreze legal.

Într-un interviu acordat publicației „EUobserver”, David Miliband, președintele Comitetului Internațional pentru Salvare (IRC), un ONG apropiat de George Soros, a declarat că exercită presiuni la Bruxelles pentru acceptarea a 540.000 de refugiați în Europa, în următorii cinci ani, scrie „Breitbart”. Acest număr este mult mai mare decât cel avansat de Comisia Europeană, care anunțase în luna septembrie integrarea a 50.000 de imigranți africani în UE, în următorii doi ani, precizează aceeași sursă. Afirmația asupra imigrației din statele aflate în lumea a treia în Europa, făcută de David Miliband, fost secretar britanic pentru Afaceri Externe, vine la scurt timp după ce Soros a acuzat guvernul Ungariei că a mințit în privința lui, atunci când a organizat o consultare națională pe tema refugiaților. „Declarațiile (…) conțin distorsiuni și minciuni evidente, care îi induc deliberat în eroare pe unguri în privința viziunii lui George Soros asupra imigranților și refugiaților”, se arăta într-o declarație publicată de Fundația pentru o Societate Deschisă, a miliardarului american, devenită una dintre cele mai mari organizații filantropice din lume, după ce Soros i-a transferat 18 miliarde de dolari, în luna octombrie.

Miliardarul se disculpă

ONG-ul a mai calificat drept „false” acuzațiile executivului de la Budapesta, care susține că Soros dorește să aducă în Europa un milion de imigranți pe an, să-i forțeze să se stabilească în țările UE și, pentru fiecare imigrant, să fie plătiți mii de euro. Fundația s-a referit apoi la un articol scris de Soros anul trecut, în care acesta preciza că UE ar trebui „să-și ia angajamentul de a accepta, anual, fie chiar și numai 300.000 de refugiați”. „Acest punct de vedere omite să ia în calcul sumele imense cheltuite de Soros pe ONG-uri și alte organizații care acționează pentru promovarea granițelor deschise în Europa și pentru a-i ajuta pe imigranți să ajungă pe continent”, scrie, pe de altă parte, „Breitbart”. IRC este o astfel de organizație, care acționează pentru „crearea principiilor” după care se ghidează „investiția” de 500.000 de dolari, anunțată anul trecut de miliardarul american, pentru inițiative legate de imigrație, mai scrie „Breitbart”. Premierul ungar, Viktor Orban, denunța recent agenda agresivă promovată în privința imigrației de către George Soros prin intermediul rețelei sale de ONG-uri, precum și influența extinsă exercitată de miliardar în cadrul Parlamentului European și al altor organisme europene.

Ungaria se confruntă cu un „atac frontal” din partea lui Soros, care lovește țara prin intermediul ONG-urilor sale și al birocrațiilor  din UE, a spus, la rândul lui, vicepreședintele partidului ungar de guvernământ, Fidesz.

×
Subiecte în articol: soros