x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia multiplului campion de Formula 1, Corinna, pregăteşte o cameră specială în locuinţa din Elveţia

Soţia multiplului campion de Formula 1, Corinna, pregăteşte o cameră specială în locuinţa din Elveţia

de Istvan Deak    |    30 Mar 2014   •   18:43
Soţia multiplului campion de Formula 1, Corinna, pregăteşte o cameră specială în locuinţa din Elveţia
Sursa foto: JENS KALAENE/AFP/Mediafax Foto

S-au împlinit trei luni de la stupidul, dar tragicul accident la schi suferit de multiplul campion de Formula 1, Michael Schumacher. Pilotul de Formula 1, în vârstă de 45 de ani, s-a lovit puternic la cap după ce s-a împiedicat de o piatră şi a plonjat cu capul într-o stâncă, la 29 decembrie, în timp ce schia împreună cu fiul său şi cu un grup de prieteni în Franţa.

Au trecut trei luni de când omul care a sfidat moartea de nenumărate ori a fost cufundat într-o comă artificială după ce a suferit leziuni craniene multiple şi difuze, comă din care nu s-a trezit nicio secundă până acum, în ciuda eforturilor depuse de medicii de la spitalul universitar din Grenoble care îl au în îngrijire.

S-au făcut greşeli grave în cazul campionului?
Au circulat tot felul de teorii, inclusiv aceea că s-ar fi făcut greşeli grave imediat după accidentul suferit de Schumacher pe pârtia de la Meribel, din Franţa. Echipele de salvare ar fi decis să-l transporte pe acesta la un spital care nu avea departament de neuro-chirurgie, apoi acesta ar fi fost trimis la Grenoble. O eroare care ar putea avea consecinţe grave, pentru că ea a presupus risipirea de ore vitale pentru viaţa lui Michael, este de părere fostul medic-şef al Formulei 1, Gary Harstein. “Cu cât trece mai mult timp, cu atât şansele de a-l vedea pe Michael revenindu-şi se reduc”, opinează acesta, şocând fanii fostului pilot de Formula 1 şi agasând membrii familiei. Tot el este de părere că Michael Schumacher ar trebui transferat acum la o clinică privată, unde să-i fie acordate îngrijiri speciale, deşi nimeni nu-şi imaginează că la Grenoble nu se face tot ce este omeneşte posibil pentru a-i salva viaţa.

Pregătită pentru ce-i mai rău
Cotidianul britanic Daily Mail vine cu o informaţie-şoc. Soţia lui Schumacher, Corinna, ar fi decis construirea unei camere speciale de spital la domiciliul acestora din Gland (Elveţia), pe malul lacului Leman. Ziarul britanic scrie că doamna Schumacher ar fi luat această decizie pentru orice eventualitate, inclusiv aceea ca multiplul campion să rămână într-o stare vegetativă permanentă.
În camera de spital amenajată în Elveţia Michael ar putea fi transportat chiar şi în starea actuală de comă. Aceasta ar urma să fie complet echipată cu tot ce este necesar intervenţiilor în cazuri de acest gen.

O avere de 600-700 de milioane de euro
Daily Mail susţine că medicii de la Grenoble i-ar fi spus soţiei lui Michael să este puţin probabil ca acesta să se mai trezească din comă. Sau că, în cel mai bun caz, faza trezirii ar putea să mai dureze multă vreme, aşa cum, de altfel, a încercat să insinueze şi managerul de comunicare al familiei Schumacher, Sabine Kehm. Acestea ar fi motivele pentru care Corinna ar fi luat decizia de a instala practic un spital acasă. Costurile lucrărilor se ridică la cel puţin 12 milioane de euro. Averea familiei Schumacher este estimată la circa 600-700 de milioane de euro.

Oficial, în faza de trezire

Sabine Kehm a declarat acum două săptămâni că Schumacher este încă în faza de trezire treptată din coma indusă. “Aşteptăm, bineînţeles, dar am aflat şi înţeles deja că acest lucru ar putea dura. Acceptăm acest lucru. Familia lui Michael este foarte puternică şi nu s-a descurajat. Cu toţii sunt aici, zilnic, sunt foarte curajoşi şi depun eforturi de o manieră sau de alta pentru a-l ajuta pe Michael să depăşească această încercare”, a precizat aceasta.

Chiar dacă, aşa cum scria recent Gazzetta dello Sport, Michael Schumacher ar fi slăbit 20 de kilograme în aceste trei luni, trecând de la 75 câte avea înaintea accidentului, la 55, ceea ce nu este un semn încurajator pentru soarta ta, familia rămâne încrezătoare. Iar mulţi comentatori din media nu se sfiesc să afirme că se află “într-o fază de negare a realităţii”.

Mai mulţi specialişti care au avut ocazia să se exprime în media sunt de părere că şansele de a-l vedea revenindu-şi pe Schumacher din comă, fără sechele, sunt infime. Un lucru este sigur, Schumacher nu va mai fi niciodată acelaşi, sunt de părere aceştia. Cotidianul britanic The Telegraph scria zilele trecute că ar trebui un miracol pentru a-l salva pe Schumi. Şi că medicii ar fi avertizat deja familia despre acest lucru.

×