x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stomatologul care l-a ucis pe leul Cecil sfidează autorităţile într-un mesaj pe Twitter

Stomatologul care l-a ucis pe leul Cecil sfidează autorităţile într-un mesaj pe Twitter

31 Iul 2015   •   15:26
Stomatologul care l-a ucis pe leul Cecil sfidează autorităţile într-un mesaj pe Twitter

Autorităţile din Zimbabwe au început procedurile de extrădare a americanului care l-a ucis pe leului Cecil.

După ce a fost făcută publică informaţia James Palmer a postat pe Twitter un mesaj sfidător în care spune: "Întâi ar trebui să mă găsească."
Tot pe această reţea de socializare stomatologul le mulţumeşte celor care în susţin.

Postările lui Palmer de pe Twiter sunt cel puţin şocante. Într-unul dintre mesaje stomatologul afirmă că:  "Mâine îmi duc copii la zoo, circ şi SeaWorld, dacă nu pot să ucid animale, cel puţin mă pot bucura de chinul lor din captivitate."
 
Casa Alba a anunţat joi că va examina petiţia publică cerând extrădarea dentistului american care l-a ucis pe "Cecil", un leu din Zimbabwe, relatează Reuters.

Petiţia a adunat peste 100.000 de semnături necesare şi Casa Alba a declarat că va răspunde la toate petiţiile ce îndeplinesc acest nivel.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a precizat că Departamentul Justiţiei Statelor Unite are competenţa de a răspunde la un ordin de extrădare, notează Reuters.

Incidentul este în prezent investigat de autorităţile din Zimbabwe şi Serviciul Statelor Unite pentru Peşti şi Specii Sălbatice (U.S. Fish and Wildlife Service).

Justiţia din Zimbabwe a acuzat miercuri un mare organizator de vânători de tip safari după urmărirea şi uciderea leului Cecil care a declanşat un val de indignare în întreaga lume, în cadrul unei audieri de la care a lipsit vânătorul, un bogat stomatolog american, aminteşte France Presse.

×