x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tentativă de incendiu criminal împotriva unei sinagogi în Suedia

Tentativă de incendiu criminal împotriva unei sinagogi în Suedia

10 Dec 2017   •   14:40
Tentativă de incendiu criminal împotriva unei sinagogi în Suedia
Sursa foto: Foto: Avi Mayer

Sinagoga din Goteborg, al doilea oraş ca mărime din Suedia, a fost sâmbătă seara obiectul unei tentative de incendiu, care a fost stins rapid, a anunţat poliţia suedeză, informează duminică AFP. 

"Un obiect arzând a fost lansat în clădire, însă incendiul nu s-a extins", a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei Lars Tunefjord pentru agenţia locală TT, anunţând că în prezent se anchetează asupra motivului atacului. Incendiul a avut loc la scurt timp după orele locale 22:00 (21:00 GMT). 

"Un grup de persoane mascate au lansat obiecte în flăcări în curtea sinagogii", a anunţat comunitatea evreiască pe site-ul său, precizând că anvergura pagubelor încă nu este cunoscută, dar că nimeni nu a fost rănit. 

Martori, intervievaţi de mass-media locale, vorbesc despre cockteiluri Molotov, ceea ce poliţia nu a confirmat. 

Cei circa 20 de tineri ce se aflau într-o încăpere adiacentă s-au refugiat la subsol, înainte de a putea pleca vii şi sănătoşi de la faţa locului. 

"Evenimentele ultimelor zile între Trump şi Israel şi problemele dintre Israel şi Palestina, astfel de lucruri duc la ameninţări şi mai ridicate", a declarat Allan Stutzinsky, responsabil al comunităţii evreieşti din Suedia, pentru cotidianul GT. 

Decizia lui Trump de a muta ambasada SUA în Israel din Tel Aviv la Ierusalim a fost urmată de ample reacţii de condamnare şi de proteste în lumea arabă şi cea musulmană, proteste soldate până acum cu patru morţi şi sute de răniţi. 

La Malmo, al treilea oraş ca mărime din Suedia, au fost organizate manifestaţii împotriva deciziei lui Trump. 

Potrivit TT, securitatea sinagogilor a fost crescută pe întreg teritoriul Suediei.AGERPRES

×