x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TOP SECRET: „Big Brother” Rusia are deja aparatură pentru controlul Facebook!

TOP SECRET: „Big Brother” Rusia are deja aparatură pentru controlul Facebook!

27 Aug 2012   •   10:48
TOP SECRET: „Big Brother” Rusia are deja aparatură pentru controlul Facebook!

Serviciul de Informatii Externe al Rusiei a achizitionat, recent, sisteme informatice destinate controlului blogurilor si al retelelor sociale, a dezvaluit ziarul Kommersant.

Cele trei sisteme costa aproximativ 30 de milioane de dolari si au fost comandate, in secret, de unitatea militara speciala 54939. Kommersant nu dezvaluie cum a obtinut informatia.

Primul sistem este codificat 'Dispute' si este destinat monitorizarii permanente a blogosferei si retelelor sociale, determinand unde se genereaza informatia care trezeste interesul public si modul in care se raspandeste informatia in spatiul virtual.

Monitor 3 va genera informatia pentru 'controlul secret' al internetului. Autoritatile ruse vor disemina informatiile dorite in spatiul virtual cu ajutorul celui de-al treilea sistem - Storm 12.

Cele trei sisteme sunt livrate de Iteranet, firma condusa de Igor Maskievic, un fost criptograf de top al Rusiei.

Dispute si Monitor 3 vor fi operationale inca de anul acesta, in vreme ce Storm 12 va deveni activ in prima parte a anului viitor.

Serviciile secrete ruse vizeaza controlul audientei in retelele sociale prin viteza de reactie, in baza unor scenarii predefinite pe categorii de probleme.

×