x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia asteapta aviatia SUA pentru actiuni comune impotriva ISIL

Turcia asteapta aviatia SUA pentru actiuni comune impotriva ISIL

de Dan Constantin    |    01 Aug 2015   •   09:10
 Turcia asteapta aviatia SUA pentru actiuni comune impotriva ISIL
Sursa foto: U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Cherie A. Thurlby

Turcia va desfasura actiuni de lupta comune cu Statele Unite impotriva bazelor ISIL din Siria. Informatia este difuzata de ziarul Hurryet care citeaza declaratia premierului turc si surse militare.

Hurryet mentioneaza ca bazele aeriene de la Incirlik, Diyarbakir si Batman vor fi folosite pentru actiuni de amploare ale coalitiei anti ISIL.
Sursele militare citate mentioneaza ca Turcia va folosi pe langa avioane F16 si avioane de realimentare, elicoptere si avioane militare de transport.

Fortele Statelor Unite vor disloca in bazele din Turcia aparate F15 si F16, precum si personal auxiliar care se afla acum la bazele din Marea Britanie si Germania.

Sedinta CSAT convocata de urgenta la 30 iulie a analizat si desfasurarile militare din zona Orientului Mijlociu legate de operatiunile coalitiei anti-ISIL fata de care Romania si-a manifestat sprijinul.

NATO avut o reuniune la Bruxelles in aceasta saptamana, convocata la cererea Turciei, pentru discutii si actiuni legate de operatiunile anti ISIL desfasurate pe teritoriul Siriei.  

×