x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion militar sirian, DOBORÂT artileria antiaeriană turcă. Pilotul a reuşit să se catapulteze

Avion militar sirian, DOBORÂT artileria antiaeriană turcă. Pilotul a reuşit să se catapulteze

23 Mar 2014   •   15:53
Avion militar sirian, DOBORÂT artileria antiaeriană turcă. Pilotul a reuşit să se catapulteze
Sursa foto: ibtimes.com

Siria a denunţat duminică o "agresiune flagrantă" din partea Turciei, pe care o acuză că a doborât un avion militar sirian în regiunea frontalieră Kassab, din nord-vestul ţării, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

"Într-o agresiune flagrantă care a evidenţiat implicarea premierului (turc Recep Tayyip) Erdogan în susţinerea grupărilor teroriste, apărarea antiaeriană turcă a doborât un avion militar sirian care urmărea grupuri teroriste în interiorul teritoriului sirian, la Kassab", a declarat o sursă militară de la Damasc.

Pilotul avionului a reuşit să se catapulteze şi s-a salvat, potrivit aceleiaşi surse.

Regimul de la Damasc îi numeşte 'terorişti' pe toţi opozanţii şi rebelii care luptă pentru răsturnarea preşedintelui Bashar al-Assad de la putere.

La rândul său, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a felicitat armata turcă pentru doborârea avionului militar sirian şi a avertizat că riposta Turciei va fi sporită în alte cazuri de încălcare a spaţiului său aerian de către Siria.

Un avion militar sirian a fost doborât duminică de către apărarea antiaeriană turcă în timp ce bombarda un grup de rebeli care încercau să preia controlul asupra unui post frontalier în nord-vestul Siriei, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra).

Informaţia a fost confirmată de postul de televiziune turc NTV, care citează oficiali turci. Conform acestora, avionul a violat spaţiul aerian al Turciei.

×
Subiecte în articol: avion militar siria turcia catapultare pilot