x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul din nouă copii trăieşte într-o zonă de conflict la nivel mondial (UNICEF)

Unul din nouă copii trăieşte într-o zonă de conflict la nivel mondial (UNICEF)

26 Ian 2016   •   16:35
Unul din nouă copii trăieşte într-o zonă de conflict la nivel mondial (UNICEF)
Sursa foto: Foto: UNICEF

Circa 250 de milioane de copii, adică unul din nouă copii la nivel mondial, trăiesc în ţări afectate de conflicte, a făcut cunoscut marţi UNICEF, relatează AFP.

'Numărul copiilor implicaţi în crizele umanitare din întreaga lume este uimitor şi şocant', a afirmat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii.

'Aproximativ unul din nouă copii la nivel mondial trăieşte într-o zonă de conflict', a afirmat UNICEF într-un comunicat. Anul trecut, exista un risc de două ori mai mare ca aceşti copii 'să moară din cauza unor boli care pot fi în cea mai mare parte prevenite până la vârsta de 5 ani', a subliniat UNICEF.

Totodată, UNICEF a făcut apel la un ajutor de circa 3 miliarde de dolari în acest an pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili dintre aceşti copii. Cea mai mare parte a ajutorului cerut - aproape 1,2 miliarde de dolari - va fi consacrat Siriei, ţară devastată de războiul civil, şi celor aproximativ 4 milioane de sirieni care s-au refugiat în ţările vecine, a precizat organizaţia.

Unul dintre directorii UNICEF, Sikander Khan, a afirmat că este dovedit faptul că 'dacă un copil nu merge la şcoală timp de 5 ani, o generaţie este pierdută".

×