x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE. Zeci de refugiaţi şi-au găsit sfârşitul într-un camion frigorific. Acesta aparţinea unui cetăţean român

UPDATE. Zeci de refugiaţi şi-au găsit sfârşitul într-un camion frigorific. Acesta aparţinea unui cetăţean român

27 Aug 2015   •   15:30
UPDATE. Zeci de refugiaţi şi-au găsit sfârşitul într-un camion frigorific. Acesta aparţinea unui cetăţean român

UPDATE - Şoferul camionului în care au fost găsiţi joi zeci de imigranţi morţi pe o autostradă din estul Austriei, nu departe de graniţa cu Ungaria, ar fi român, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban, care a precizat că a informaţia a fost oferită de poliţia austriacă.

Între 20 şi 50 de imigranţi morţi au fost găsiţi joi dimineaţă în respectivul camion care era oprit pe o bandă de staţionare în landul austriac Burgenland, din apropierea graniţei cu Ungaria, a precizat, într-o conferinţă de presă la Viena, purtătorul de cuvânt al poliţiei austriece, Hans Peter Doskozil.

"Este o zi sumbră. (...) Această dramă ne afectează pe toţi", a declarat ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner, adăugând că 'traficanţii de fiinţe umane sunt criminali'.

Camionul ar fi fost staţionat de miercuri în respectivul sector. "Nu putem spune deocamdată cu certitudine cum au murit" persoanele din camion, a mai precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Potrivit cotidianului Krone, primele indicii ar arăta că imigranţii au murit prin sufocare.

Budapesta a anunţat că poliţia ungară se va alătura anchetei, poliţia austriacă informând că vehiculul era înmatriculat în Ungaria.

"Poliţia austriacă şi cea ungară vor lucra împreună pentru a afla ce s-a întâmplat şi pentru a-i aresta pe responsabili", a declarat Janos Lazar, purtător de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban.

El a indicat că poliţia austriacă a informat Budapesta că şoferul camionului era un român. "Se pare că victimele erau imigranţi, iar operaţiunea era una de trafic de fiinţe umane", a spus el.

Aproximativ 50 de refugiaţi au fost găsiţi morţi joi într-un camion în estul Austriei, a relatat cotidianul Krone, precizând că primele indicii arată că ei au murit prin sufocare, relatează agenţia Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Interne a confirmat faptul că un camion a fost găsit pe o autostradă parcat în apropierea oraşului Pandorf. ''Din păcate, există mulţi morţi acolo'', a afirmat el, adăugând că nu ştie numărul exact al persoanelor decedate, pe care le-a descris drept refugiaţi.

Reuters precizează că zeci de mii de persoane refugiate din zonele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa încearcă să ajungă în Europa.



×