x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Veste BUNĂ pe piața de energie. Gazprom a reluat livrările de gaze naturale către UE

Veste BUNĂ pe piața de energie. Gazprom a reluat livrările de gaze naturale către UE

09 Noi 2021   •   14:38
Veste BUNĂ pe piața de energie. Gazprom a reluat livrările de gaze naturale către UE

Gazprom va livra gaze naturale către UE în această lună. Anunțul vine după declarația președintelui Vladimir Putin care a spus că va umple depozitele din Austria și Germania, scrie EFE. 30% dintre gazele consumate în Europa provin din Rusia. 

"Gazprom a aprobat şi a început implementarea planului de a injecta gaze în cinci instalaţii europene de înmagazinare subterană, în noiembrie. Au fost determinate volumele şi rutele de transport de gaze", a anunţat Gazprom pe contul oficial de Telegram.

Livrările de gaze au fost reluate, luni, prin gazoductul Yamal-Europa în Germania, în volum de 360.000 metri cubi pe oră. Marți cantitățile s-au dublat, la 860.000 metri cubi pe oră. Conducta traversează 4 ţări: Rusia, Belarus, Polonia şi Germania.

Cererile de tranzitare a gazelor prin Ucraina şi Slovacia au crescut, marţi, la  83 milioane metri cubi, de la 75,2 milioane metri cubi, luni. urnizările de tranzit prin Ucraina au crescut cu 50%, comparativ cu 1 noiembrie.

Vladimir Putin a cerut, în urmă cu circa două săptămâni, preşedintelui Gazprom, Alexei Miller, să umple depozitele din Austria şi Germania, după finalizarea operațiunilor de umplere a rezervarelor din Rusia și a apreciat că astfel prețurile la energie se vor regla. 


 

×
Subiecte în articol: gazprom Rusia ue Vladimir Putin gaze