x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Vezi imagini cu fotbaliştii echipei Chapecoense, înainte de îmbarcarea în "avionul morţii"

VIDEO. Vezi imagini cu fotbaliştii echipei Chapecoense, înainte de îmbarcarea în "avionul morţii"

29 Noi 2016   •   11:40
VIDEO. Vezi imagini cu fotbaliştii echipei Chapecoense, înainte de îmbarcarea în "avionul morţii"
Sursa foto: Twitter.com

Delegaţia echipei braziliene de fotbal Chapecoense şi-a schimbat planurile de zbor către Columbia în urma unei decizii a autorităţii aviaţiei din această ţară, care a împedicat-o să se deplaseze cu un zbor charter, fiind nevoită să se îmbarce într-un avion comercial, care s-a prăbuşit luni noaptea în apropiere de Medellin, informează agenţia EFE.

Schimbarea avionului şi plecarea de la Sao Paulo cu două ore mai târziu decât prevăzuseră conducătorii clubului din statul brazilian Santa Catarina a fost începutul unei tragedii a cărei amploare reală este încă necunoscută. Echipele de salvare încearcă să ajungă în acest moment la locul accidentului, existând semnale că ar exista supravieţuitori.

Chapecoense s-a calificat în urmă cu opt zile în finala Cupei Sudamericana, a doua competiţie fotbalistică rezervată cluburilor din America de Sud, în care urma să întâlnească miercuri echipa columbiană Atletico Nacional, în prima manşă programată la Medellin.

Delegaţia braziliană nu a fost autorizată însă de Agenţia de aviaţie civilă din Columbia (ANAC) să se deplaseze cu un avion charter către Medellin. În aceste condiţii, oficialii clubului Chapecoense au modificat programul deplasării echipei, făcând conexiunea către Columbia de pe aeroportul internaţional Viru Viru din oraşul bolivian Santa Cruz de la Sierra, cu un zbor al companiei aeriene Lamia.

Aeronava de tip RJ85, cu 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului la bord, era aşteptat pe aeroportul internaţional Jose Maria Cordova Rionegro la miezul nopţii (05H00 GMT marţi).

Martorii şi autorităţile locale au indicat că aparatul s-a prăbuşit în sectorul Cerro El Gordo din regiunea La Union, în vestul departamentului Antioquia, a cărei capitală este Medellin.

Jucătorii lui Chapecoense, antrenaţi de Caio Junior, se resemnaseră cu faptul că vor ajunge dimineaţa la hotel şi vor avea timp să se antreneze doar marţi pe stadionul "Atanasio Girardot", care urma să găzduiască şi prima manşă a finalei Cupei Sudamericana, cel mai important meci din istoria de 42 de ani a echipei braziliene.

"Nu avem o informaţie exactă în privinţa numărului de răniţi", a declarat primarul localităţii la Ceja, din apropierea locului tragediei, aflat într-o zonă montană afectată în aceste zile de ploi puternice.

Preşedintele clubului Atletico Nacional Medellin, Juan Carlos de la Cuesta, s-a declarat consternat de vestea tragediei şi s-a deplasat la locul accidentului alături de alţi responsabili ai echipei columbiene.

Sursa: AGERPRES

×