x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zecile de imigranți din camionul din Austria ar fi decedat înainte de a intra pe teritoriul acestui stat

Zecile de imigranți din camionul din Austria ar fi decedat înainte de a intra pe teritoriul acestui stat

27 Aug 2015   •   20:46
Zecile de imigranți din camionul din Austria ar fi decedat înainte de a intra pe teritoriul acestui stat

Zecile de imigranţi ale căror cadavre au fost găsite joi într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria, nu departe de graniţa cu Ungaria, ar fi fost deja morţi în momentul în care vehiculul a intrat în ţară, între miercuri seara şi joi dimineaţă, a anunţat poliţia locală, potrivit Reuters.

În momentul în care o patrulă de poliţie austriacă a găsit camionul frigorific, care s-a aflat miercuri la Budapesta şi care avea logoul unei firme de carne de pasăre, pe sub uşa din spate se scurgeau fluide din cadavrele aflate în descompunere. Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei slovace, camionul nu mai era în proprietatea acesteia, notează agenţia slovacă TASR.

"Putem presupune că decesele au avut loc cu o zi şi jumătate sau două zile în urmă", a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful poliţiei din landul austriac Burgenland, Hans Peter Doskozil, care a adăugat că 'numeroase indicii' arată că refugiaţii erau deja morţi când camionul a trecut frontiera.

Poliţia din Austria şi cea din Ungaria au deschis imediat o anchetă. Conform primelor elemente ale investigaţiei, refugiaţii ar fi murit asfixiaţi.

Între 20 şi 50 de imigranţi morţi au fost găsiţi joi dimineaţă într-un camion abandonat pe o autostradă în landul austriac Burgenland, din apropierea graniţei cu Ungaria, a precizat, anterior, Hans Peter Doskozil.

Potrivit Reuters, Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a declarat că vehiculul avea numere de înmatriculare înregistrate de un cetăţean român în oraşul Kecskemet din estul Ungariei.

Ministerul român de Externe a precizat ulterior într-un comunicat că, potrivit primelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Budapesta din partea autorităţilor ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incidentul din Austria nu este cetăţean român.

×