x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cucuvea ANTI-DNA, copii ANTI-PSD!

Cucuvea ANTI-DNA, copii ANTI-PSD!

de Dan Constantin    |    09 Feb 2017   •   18:00
Cucuvea ANTI-DNA, copii ANTI-PSD!
Sursa foto: DIANA OROS

Participarea copiilor la mitingurile antiguvernamentale sparge conceptele ruginite ale educației civice. Reporteri înlăcrimați de emoție transmiteau din Piața Victoriei ce suav protestau copiii scoși de părinții lor sau de bone față de ororile Ordonanței 13. Kinderii nu știau, dar intuiau cum le va schimba cursul vieții nemernicia modificării Codului Penal chiar înainte de a intra în clasa zero.

Părinții responsabili aveau și ei sentimentul înălțător că nu au ratat revoluția albă și vor putea să le spună copilașilor când vor crește că au rezistat împreună și nu au lăsat corupția să ucidă. Președintele Iohannis a fost și el puternic impresionat de solidaritatea ,,românilor lui”, de la mic la mare, cu lupta sistemului pentru a răsturna Guvernul Grindeanu, ca o primă etapă a unui plan mai amplu de eliminare a penalilor.

,,Felicit părinții care și-au adus copiii la demonstrații”, a spus președintele României de la tribuna Parlamentului. Același Parlament care adopta o lege prăfuită, anacronică și neadecvată cu starea de tulburare a nației. Legea 272/2004 stipulează: Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali sau alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice. Ghinion! Președintele a acoperit, vai, o încălcare flagrantă a legii. Bașca recomandările pediatrilor care le inoculează părinților ideea tâmpită că pe la ceas de noapte locul copiilor este în pat, nu prin Piața Victoriei.

La protestul de la Cotroceni făcut de ,,alți români”, mai puțin iubiți de ,,o parte a presei”, un participant nu și-a adus ca material agitatoric copilul, ci o cucuvea. Pasărea era vie și absolut din aceeași specie cu suratele ei mai puțin norocoase care, împăiate, dau vigoare și confort feng-shui eroinei anticorupție, Kovesi.

Vigilentă, Societatea Ornitologică Română a sesizat Garda de Mediu în cazul protestatarului care se ajuta de cucuvea să-l demisioneze pe Iohannis. ,,Un animal sălbatic nu trebuie chinuit sub nicio formă, de aceea am înștiințat Garda de Mediu pentru a verifica încălcarea prevederilor OUG 57/2007 privind regimul ariilor protejate”, se arată în mesajul SOR.

 

×