x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mama acuzată că şi-a răpit copilul din Canada va fi eliberată din arest

Mama acuzată că şi-a răpit copilul din Canada va fi eliberată din arest

21 Apr 2016   •   22:15
Mama acuzată că şi-a răpit copilul din Canada va fi eliberată din arest

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, ca Ana Maria Nedelcu, acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România, să fie eliberată din arest.

Ana Maria Nedelcu a fost arestată pe 13 aprilie, în urma unei decizii luată de un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, cu toate că procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel nu solicitaseră acest lucru.

Instanţa supremă a admis joi atât contestaţia depusă de Ana Maria Nedelcu, cât şi pe cea a procurorilor, dispunând eliberarea din arest a femeii. Decizia este definitivă.

Pe de altă parte, la Curtea de Apel Bucureşti se desfăşoară un alt proces, în care se discută extrădarea femeii în Canada, cu termen pe data de 25 aprilie.

În evidenţele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost înregistrată pe 23 martie o adresă a Ministerului Justiţiei având ca obiect cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada privind pe Ana Maria Nedelcu, cetăţean român, urmărită penal de autorităţile canadiene pentru săvârşirea infracţiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârşită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privind pe minor erau exercitate de către ambii părinţi.

Procurorii arată că fapta reţinută are corespondent în legislaţia penală română în infracţiunea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor, pentru care se prevede pedeapsa închisorii de la o lună la 3 luni sau amendă.

Cazul femeii a fost larg dezbătut în presa din România. Ana Maria Nedelcu susţine că, în anul 2001, a emigrat în Canada şi s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cu care a avut un băieţel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărţit de bărbat înainte de a naşte, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent şi o bătea.

În anul 2013, Ana Maria Nedelcu susţine că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obţinut în instanţă tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui. AGERPRES

×