x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Reacția BNR după REȚINEREA viceguvernatorului Bogdan Olteanu

Reacția BNR după REȚINEREA viceguvernatorului Bogdan Olteanu

29 Iul 2016   •   11:02
Reacția BNR după REȚINEREA viceguvernatorului Bogdan Olteanu

Atribuţiile viceguvernatorului Bogdan Olteanu vor fi preluate de ceilalţi membri ai conducerii executive, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, Banca Naţională a României (BNR).

'În legătură cu reţinerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Naţională a României precizează că ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie vizează activitatea acestuia desfăşurată înainte de încredinţarea de către Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA. BNR menţionează că activitatea instituţiei se desfăşoară normal, atribuţiile domnului viceguvernator urmând a fi preluate conform procedurilor interne în vigoare de către ceilalţi membri ai conducerii executive', se arată în comunicatul citat.

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Bogdan Olteanu, este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1 milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării, banii fiind remişi la sediul unui partid politic.

Potrivit unui comunicat al DNA , Olteanu a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi va fi prezentat, vineri, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri ( n.r. - Sorin Ovidiu Vîntu) suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (n.r. - Liviu Mihaiu). Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", susţin procurorii.

Sursa citată subliniază că, ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

DNA precizează că în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

×
Subiecte în articol: bogdan olteanu bnr