x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident cumplit: un TIR a lovit un microbuz cu pasageri

Accident cumplit: un TIR a lovit un microbuz cu pasageri

de Cristian Anton    |    07 Iul 2017   •   12:09
Accident cumplit: un TIR a lovit un microbuz cu pasageri

O persoană a murit şi treisprezece - între care trei copii şi o femeie însărcinată - au fost rănite în urma unui accident petrecut joi în judeţul Teleorman şi în care au fost implicate un microbuz cu 17 pasageri şi un TIR. Ultimul bilanţ furnizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă arată că patru dintre victime se află în stare critică, cea mai gravă fiind situaţia copilului. Cinci persoane au fost aduse la Bucureşti, cu elicopterele SMURD şi autospeciale.

 

Copilul grav rănit în accident a fost adus în comă cu elicopterul SMURD la Spitalul Bagdasar-Arseni şi tot cu elicopterul SMURD a fost transportat la Spitalul Floreasca un adult rănit. Ceilalţi trei răniţi grav au fost duşi la Spitalul Floreasca cu o autospecială pentru victime multiple. În urma accidentului care a avut loc în localitatea Furculeşti din judeţul Teleorman autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. În accident au fost implicate un microbuz de persoane şi un TIR. La faţa locului s-au deplasat două echipaje pentru descarcerare, trei echipaje medicale SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi opt echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman.

 

Potrivit unor surse, accidentul a avut loc în condiţiile în care sistemul de direcţie al autotrenului s-a blocat. TIR-ul, care se deplasa pe DN 52 dinspre Turnu Măgurele către Alexandria şi care nu avea încărcătură, a lovit în lateral microbuzul care circula regulamentar din sens opus şi în care se aflau 17 pasageri. Microbuzul efectua transport regulat de persoane

Paisprezece persoane au fost asistate medical la faţa locului, iar zece dintre victime au necesitat transport la spital. Două elicoptere SMURD s-au deplasat la Unitatea Primiri Urgenţe Alexandria pentru preluarea victimelor aflate în stare gravă. La închiderea ediţiei, secretarul de stat în MAI dr. Raed Arafat anunţa decesul unei persoane, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate la locul accidentului. De asemenea, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că este posibil ca încă un copil să fie transportat cu ambulanţa la un spital din Bucureşti.

Cele mai grave accidente cu microbuze şi autocare

 

13 august 2009 - 14 persoane şi-au pierdut viaţa (printre care un copil), iar două au fost grav rănite, în comuna Scânteia din judeţul Iaşi, după ce trenul Săgeata Albastră Braşov-Iaşi a lovit un microbuz, la o trecere la nivel cu calea ferată. 
7 septembrie 2006 - 13 persoane au fost rănite şi alte patru rănite, în apropiere de Bârlad, după ce şoferul unui microbuz care transporta 16 persoane nu a acordat prioritate şi a fost lovit din plin de un autocar din Republica Moldova. 
29 noiembrie 2005 - Nouă femei şi şoferul au murit pe loc, iar alte 13 persoane au fost rănite grav, după ce un microbuz cu 26 de muncitori, majoritatea femei, s-a răsturnat. 

 

O defecţiune tehnică a făcut ca un TIR să lovească în plin un microbuz plin de pasageri. Mai mulţi copii sunt în stare extrem de gravă

×
Subiecte în articol: accident