x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 17 localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără curent electric din cauza vijeliei

17 localităţi din Bistriţa-Năsăud, fără curent electric din cauza vijeliei

17 Iun 2010   •   00:00

Un număr de 17 localităţi din Bistriţa-Năsăud sunt nealimentate cu energie electrică, în această dimineaţă, din cauza vijeliei care a afectat, cu o zi în urmă, oraşul Bistriţa şi mai multe localităţi din judeţ.

Satele Simioneşti, Dorolea, Cuşma, Rusu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului, Susenii Bârgăului, Fântâniţa, Fântâniţa Cătun, Tonciu, Albeştii Bistriţei, Jeica, Neţeni, Budurleni, Archiud, Brăteni şi Sărăţel, dar şi o fabrică italiană de textile şi o staţie a Rompetrol au rămas fără curent electric, de miercuri în jurul orei 15.00, şi nu au putut fi reconectate deocamdată.

Purtătorul de cuvânt al Sucursalei Bistriţa a Electrica Transilvania-Nord, Ana Ileni, a declarat că echipele de intervenţie au avut foarte mult de lucru, deoarece, în urma vijeliei, peste o sută de localităţi din judeţ au rămas fără curent electric, fiind avariate, în total, nouă linii de medie tensiune.

"S-a lucrat toată noaptea cu 12 echipe de intervenţie, dar colegii mei nu au reuşit să reconecteze toate localităţile, din păcate. Au căzut copaci şi crengi peste fire, s-au ars posturi de transformare", a declarat Ileni, potrivit Mediafax.

O vijelie a afectat, miercuri după-amiază, judeţul Bistriţa-Năsăud. Vântul a suflat cu 90 de kilometri / oră, iar în decurs de o oră au căzut, la Bistriţa, 31 de litri de apă/metru pătrat, iar în alte zone ale judeţului cantităţile de apă au fost şi mai mari.

Vijelia a creat cele mai multe pagube la Bistriţa, unde mai multe acoperişuri au fost luate de vânt, copaci au căzut peste maşini, iar Parcul Municipal a fost devastat.

×
Subiecte în articol: observator