x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident GRAV cu un microbuz românesc în Ungaria. Trei români au murit, iar alţi cinci au fost răniţi

Accident GRAV cu un microbuz românesc în Ungaria. Trei români au murit, iar alţi cinci au fost răniţi

26 Noi 2017   •   08:40
Accident GRAV cu un microbuz românesc în Ungaria. Trei români au murit, iar alţi cinci au fost răniţi

Un microbuz românesc a fost implicat într-un accident în Ungaria. Trei oameni au murit, iar cel puțin 10 au fost răniţi. Potrivit presei locale, microbuzul a intrat în coliziune cu un autocar înmatriculat în Ungaria. 

Accidentul s-a produs în Ungaria, în localitatea Szolnokon, la aproape 150 de kilometri de graniţa cu România. Potrivit presei locale, microbuzul s-a izbit frontal de un autocar, iar impactul a fost devastator.

Cei trei morți au fost recuperați din microbuzul românesc de echipele maghiare de descarcerare. Alți 5 români au fost răniți, a transmis Ministerul de Externe de la București.

Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a persoanelor rănite. Ancheta autorităţilor locale este în curs de desfăşurare. Până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară, potrivit news.ro.

Dintre răniți, patru sunt în stare gravă și au fost duși la spital. În urma impactului deosebit de violent, microbuzul românesc a fost complet distrus.

 

Microbuzul românesc a fost distrus în impact

FOTO: Microbuzul românesc s-a ciocnit frontal cu un autocar înmatriculat în Ungaria, la Szolnokon

O operațiune amplă de salvare a fost declanșată de echipele de salvare locală. Potrivit anchetatorilor, foarte probabil, tragedia s-a produs din cauza ceții dense. La ora la care s-a produs accidentului, vizibilitatea era extrem de precară.

 

Microbuzul românesc și autocarul, după impact

FOTO: Microbuzul și autocarul s-au lovit pe fondul vizibilității reduse

Din cauza impactului, traficul a fost blocat pe o secțiune a drumului, iar circulația s-a desfășurat cu mare dificultate.

×
Subiecte în articol: accident microbuz