x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Actorul Jackie Chan, numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze

Actorul Jackie Chan, numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze

de Agerpres    |    21 Aug 2014   •   18:35
Actorul Jackie Chan, numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze

Actorul Jackie Chan va fi numit ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze, la Bucureşti, pe 11 septembrie, la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, informează un comunicat al Casei Româno-Chineze. Actorul va vizita România pentru prima dată, cu ocazia acestui eveniment.

"Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, îi oferă lui Jackie Chan titlul onorific de Ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări pentru a promova produsele culturale româneşti în China. Preocuparea organizaţiei noastre este de a prezenta oferta culturală a ţării noastre la nivel social şi instituţional în China, prin intermediul marilor personalităţi din toate domeniile vieţii social-economice din China, dar şi din România", a declarat directorul Casei Româno-Chineze Ecaterina Vanea.

În prezent, Jackie Chan este Ambasador al Bunăvoinţei din partea UNICEF. Prima sa acţiune în această postură a fost vizitarea Cambodgiei, în aprilie 2004, şi susţinerea copiilor cu HIV-SIDA din această ţară.

De asemenea, de-a lungul timpului, Jackie Chan a promovat diferite cauze şi acţiuni caritabile. A militat împotriva abuzului faţă de animale şi a susţinut eforturile de ajutorare în caz de catastrofe, cum a fost în cazul inundaţiilor din China şi a tsunami-ului din Oceanul Indian din 2004. După cutremurul din regiunea Sichuan din China, în 2008, actorul a donat echivalentul unui milion de euro în scopul ajutorării sinistraţilor.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România va fi organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze de la Bucureşti şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, în perioada 11-22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad. 

×
Subiecte în articol: jackie chan