x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AIRBUS se retrage de la GHIMBAV? Dacă Romania ia elicoptere Bell, francezii închid uzina deschisă de Hollande

AIRBUS se retrage de la GHIMBAV? Dacă Romania ia elicoptere Bell, francezii închid uzina deschisă de Hollande

de Dan Constantin    |    31 Mai 2018   •   09:42
AIRBUS se retrage de la GHIMBAV? Dacă Romania ia elicoptere Bell, francezii închid uzina deschisă de Hollande

Compania Airbus este pe cale să ia o decizie radicală în privința capacității de fabricație de la Ghimbav. Noua fabrică, inaugurată în august 2016 de Francois Hollande, atunci Președinte al Franței, avea în program să monteze 15 elicoptere H 215 pe an. Proiectul bate pasul pe loc, publicația La Tribune menționează nervozitatea celor de la Airbus Helicopers, care reproșează părții române că joacă „dublu”. O comandă pentru 45 elicoptere de atac și transport ar urma să fie montate tot la IAR GHIMBAV în parteneriat cu americanii de la BELL, ceea ce lasă în adormire colaborarea cu francezii, cu o durată de 50 de ani.

Articolul citat a apărut în ediția de luni, 28 mai, în prima zi a vizitei în Franța a ministrului român al Apărării (28-30 mai). Mihai Fifor a inclus în program, și o vizită la sediul central al Airbus Helicopters de la Marignane, unde gazdele se vor lămuri asupra intențiilor României, arată sursa citată.

Comunicatul Ministerului Apărării confirmă vizita la Airbus Helicopters, dar și la MBDA, companie specializată în fabricația de sisteme antiaeriene de mare performanță.Fifor este însoțit în vizită de secretarii de stat Dușa și Ignat, numit recent la conducerea departamentului Armamente.

×