x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegătorii au pătruns cu forţa în Ambasada României la Paris, ca să voteze. Poliţia franceză, solicitată să intervină

Alegătorii au pătruns cu forţa în Ambasada României la Paris, ca să voteze. Poliţia franceză, solicitată să intervină

02 Noi 2014   •   23:02
Alegătorii au pătruns cu forţa în Ambasada României la Paris, ca să voteze. Poliţia franceză, solicitată să intervină

UPDATE: Mai multe zeci de alegători au pătruns cu forţa, cu foarte puţin timp înainte de închiderea urnelor, în Ambasada României la Paris pentru a putea vota, în condiţiile în care, potrivit Legii Electorale, după ora 21.00, votul este permis persoanelor aflate în interiorul secţiei de votare, transmite RFI.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a anunţat în cursul serii că după ora 21.00 vor vota doar alegătorii care se află în secţie. El a făcut cunoscut că au existat solicitări de prelungire a procesului de votare după ora 21.00 în mai multe secţii de votare din străinătate.

-----------------------------------------------------------------------------

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleţ, a declarat că este o situaţie mai tensionată la Ambasada României din Paris şi s-a solicitat intervenţia poliţiei franceze.

"Din informaţiile pe care le-am obţinut telefonic de la colegii de la Biroul electoral nr.48 pentru secţiile de votare din străinătate, înţeleg că este o situaţie mai tensionată la Ambasada României din Paris şi s-a solicitat intervenţia poliţiei franceze. Secţia de votare, după ştiinţa noastră, s-a închis la ora 21,00", a spus Muhuleţ duminică la BEC.

Întrebat dacă votanţii s-au baricadat şi nu vor să părăsească secţia de votare, el a răspuns că nu are astfel de detalii. Muhuleţ a mai precizat că din alte ţări unde s-a închis procesul de vot nu are informaţii că ar exista incidente similare.

Dacă aveţi imagini cu incidentele de la Paris, le puteţi trimite la jurnalulonline (at) yahoo.com

×
Subiecte în articol: ambasada paris politia franceza