x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alina Bica, în arest pentru 30 de zile

Alina Bica, în arest pentru 30 de zile

22 Noi 2014   •   09:49
Alina Bica, în arest pentru 30 de zile

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Alina Bica, procuror şef al DIICOT, să fie arestată preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Mandate de arestare preventivă au primit şi Emil Nuţiu, expert evaluator; Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă executorie.

Alina Bica s-a predat în cursul dimineaţii la arestul Poliţiei Capitalei.

Alina Bica a fost adusă vineri, în jurul orei 14,30, la sediul instanţei supreme cu o dubă a Poliţiei şi a părăsit sala de judecată sâmbătă dimineaţa, la ora 3,00, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere şi judecătorii au rămas în pronunţare.

Plecarea sa nu a fost lipsită de incidente. La ieşirea din sediul instanţei, Alina Bica a fost lovită din greşeală cu o cameră de filmat în îmbulzeala creată de ziariştii care încercau să-i pună întrebări. După aceasta, s-a urcat grăbită în maşină care a demarat şi a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

Fiind urmărită de jurnalişti, la un moment dat, maşina a oprit, iar şefa DIICOT s-a dat jos şi s-a îndreptat către un cameraman, căruia i-a cerut nervoasă să nu o mai filmeze.

×
Subiecte în articol: alina bica