x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avram Iancu a ajuns înot în România

Avram Iancu a ajuns înot în România

de Monica Cosac    |    16 Aug 2017   •   11:10
Avram Iancu a ajuns înot în România

Românul care şi-a propus să parcurgă Dunărea înot, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, în încercarea de a stabili un record mondial, a ajuns, ieri, în România. Înotătorul hunedorean a fost aşteptat de sute de persoane pe malul fluviului, în oraşul Moldova Nouă, din judeţul Caraş-Severin.

 

Avram Iancu, bibliotecarul de 41 de ani din Petroşani, a luat startul în data de 20 iunie, din oraşul Donaueschingen, Germania, şi şi-a propus să stabilească un record mondial prin parcurgerea Dunării de la izvoare, din Munţii Pădurea Neagră şi până la Sulina, în 60 de zile, fără să poarte costum de neopren. După ce a parcurs 1.815 de kilometri înot, bărbatul a păşit ieri la prânz pe pământ românesc, la Moldova Nouă, unde a fost întâmpinat cu pâine şi sare de autoritățile locale, de prieteni și circa 1.000 de susţinători. Emoționat, înotătorul și-a îmbrățișat soția și pe cele trei fiice, care i-au fost alături pe parcursul celor aproape două luni.

Bibliotecarul din Petroșani a decis să dea curs acestei provocări, inspirat fiind de romanul „Pilotul de pe Dunăre”, scris de Jules Verne.

Deşi intenţiona să străbată fluviul în două luni, vremea rea și curenții puternici ai Dunării l-au împiedicat să se încadreze în timpul pe care și l-a propus. Dacă va ajunge la Sulina, Avram Iancu va deveni primul om care reuşeşte să înoate toată Dunărea doar în slip şi cu cască pe cap. Înaintea sa, doi înotători din Slovenia şi Canada au parcurs distanţa fiind îmbrăcaţi în costum de neopren şi având labe de înot.

 

 

×