x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanţ ISU: Râmnicu Vâlcea şi alte trei localităţi, afectate de inundaţii

Bilanţ ISU: Râmnicu Vâlcea şi alte trei localităţi, afectate de inundaţii

09 Mai 2016   •   21:31
 Bilanţ ISU: Râmnicu Vâlcea şi alte trei localităţi, afectate de inundaţii
Sursa foto: Foto: Arhiva

Sediul unei societăţi a fost inundat luni în urma unei viituri, 5 autoturisme au fost luate de ape, alte opt au fost inundate, iar peste 50 de gospodării au fost la rândul lor afectate în judeţul Vâlcea, se arată într-un bilanţ oferit presei de către ISU.

"În intervalul orar 12:30 - 15:00, judeţul Vâlcea s-a aflat sub atenţionare  meteorologică de Cod Galben tip nowcasting. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'General Magheru' al Judeţului Vâlcea s-a operaţionalizat grupa operativă pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă şi au fost suplimentate forţele. Din cauza cantităţilor mari de precipitaţii înregistrate, pârâul Sâmnicel a ieşit din matcă şi a inundat gospodăriile din preajma podului ce traversează DN 7. Apa a luat 5 autoturisme din curtea societăţii de lângă pod şi a inundat alte 8", se arată în bilanţul ISU Vâlcea.

Totodată, viitura a inundat curtea dar şi sediul unei companii de vopseluri şi a afectat alte peste 50 de gospodării.

"Primul apel pentru inundaţiile din localitatea Budeşti a fost făcut la ora 14.12, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'General Magheru' al Judeţului Vâlcea a trimis la faţa locului 58 de cadre, 10 motopompe, 5 autospeciale, o barcă şi o motopompă de capacitate mare. În unele zone apa a depăşit 1 metru, iar la circa 30 de minute aceasta a scăzut la mai puţin de 30 de centimetri. În acest moment se intervine cu 16 motopompe pe raza localităţii Budeşti, 12 şi în Râmnicu Vâlcea, pe străzile Straubing, Lespezi, Kalamata, pentru evacuarea apei din gospodării", a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU, Cătălin Popescu.

Inundaţii din cauza apelor scurse de pe versanţi s-au produs şi în localităţile Goleşti şi Copăceni.

Inspectoratul este pregătit să intervină pentru orice situaţie de urgenţă generată de aceste fenomene, iar la nevoie se vor suplimenta forţele, a menţionat sursa citată. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: inundatii ramnicu valcea bilanţ isu