x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc: În 2030, viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare

Boc: În 2030, viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare

08 Oct 2010   •   00:00
Boc: În 2030, viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Premierul Emil Boc a declarat, astăzi, înaintea întrevederii cu primarii de comune democrat-liberali, că Parlamentul este suveran în decizia pe care o va lua asupra oportunităţii egalizării vârstei de pensionare între femei şi bărbaţi, subliniind însă că, în 2030, "viaţa ne va obliga" să ajungem această ţintă.

"În 2030, viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare. Dacă se face acum această decizie pentru 2030 sau se ia mai târziu aceasta este chestiune de oportunitate pe care o va stabili Parlamentul. Dar, în 2030, viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare. În consecinţă, Parlamentul este suveran să ia această decizie de oportunitate dacă acum sau se va aştepta în anii următori să se ia această decizie pentru 2030. Punctul meu de vedere este că decizia rămâne la mâna Parlamentului. Repet, în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare, pentru că acesta este mersul lucrurilor în Europa şi în lume", a declarat premierul.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că gestul şefului statului de a retrimite Parlamentului Legea pensiilor reprezintă o mână întinsă opoziţiei. Ea a apreciat că reprezentanţii opoziţiei au şansa de a-şi corija comportamentul şi că "frauda" este făcută de cei care lipsesc din plen, nu de către cei prezenţi.

Premierul Emil Boc şi preşedintele Camerei Deputaţilor participă astăzi, la Poiana Braşov, la reuniunea liderilor PDL cu primarii de comune ai Partidului Democrat Liberal.

×
Subiecte în articol: observator