x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: Lucrări în Centrul Istoric

Bucureşti: Lucrări în Centrul Istoric

15 Apr 2010   •   00:00

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ieri că în Centrul Istoric se realizează punerea în siguranţă a tuturor lucrărilor începute şi neterminate de firma Sedesa, cea care trebuia să reabiliteze arterele. Oprescu a reafirmat că reabilitarea Centrului Istoric va fi făcută până cel târziu la sfârşitul acestui an, precizând că vor fi refăcute atât străzile, cât şi mobilierul urban.



Directorul Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat pentru MEDIAFAX că punerea în siguranţă a lucrărilor începute şi neterminate de firma Sedesa va fi efectuată de firma Apolodor. Contractul dintre Primăria Capitalei şi Apolodor are o valabilitate de patru luni şi o valoare de 750.000 de euro.

Potrivit lui Bogdan Hreapcă, pe site-ul de licitaţii guvernamentale a fost postat anunţul de participare pentru alegerea unui consultant care să realizeze un audit în ceea ce priveşte restul străzilor neatacate de Sedesa şi care trebuie refăcute. El a precizat că de la atribuirea contractului auditul va fi făcut în termen de zece zile.

Hreapcă a mai spus că, după alegerea consultantului, municipalitatea va organiza o nouă licitaţie, în care străzile din Centrul Istoric pe care nu au fost începute lucrările vor fi împărţite în două-trei pachete, astfel încât, după finalizarea licitaţiei, în această zonă centrală a Capitalei să intre mai multe firme care să lucreze simultan.

Municipalitatea a reziliat contractul cu firma Sedesa în luna septembrie 2009, în prezent cele două părţi aflându-se la Curtea de Arbitraj, potrivit primarului Sorin Oprescu.

Primarul general al Capitalei declara, duminică, că intenţionează ca, până la sfârşitul anului 2010, să finalizeze toate cele 16 străzi din Centrul Istoric, incluzând utilităţile, mobilierul stradal şi iluminatul public.

Lucrările de reabilitare a infrastructurii subterane din zona pilot a Centrului Istoric au fost începute de Primăria Capitalei în decembrie 2006. Lucrările de refacere a infrastructurii zonei pilot A din Centrul Istoric au fost întârziate după ce, în timpul săpăturilor, au fost descoperite vestigii arheologice.

×
Subiecte în articol: observator