x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştiul, oraş la Dunăre, cu ajutorul constructorilor kazahi

Bucureştiul, oraş la Dunăre, cu ajutorul constructorilor kazahi

de Iulia Barbu    |    05 Iul 2013   •   20:17
Bucureştiul, oraş la Dunăre, cu ajutorul constructorilor kazahi

Sorin Oprescu, edilul Capitalei, se afla, in perioada 4-6 iulie, in Kazahstan, la invitatia omologului sau, Imangali Tasmagambetov, cu prilejul aniversarii a 15 ani de la edificarea Capitalei Kazahstanului.
In cursul primei zile a vizitei, Sorin Oprescu a avut o intrevedere cu omologul sau, la sediul Municipalitatii Astana. Cei doi edili au purtat discutii despre realizarile si necesitatile celor doua orase, precum si despre importanta intensificarii relatiilor de cooperare intre Bucuresti si Astana.

“Sunt impresionat de Astana. Este un oras nou, si probabil cea mai tanara si spectaculoasa Capitala pe care am avut ocazia sa o vizitez. Este foarte clar ca avem ce invata unii de la altii, ca problemele cu care se confrunta cele doua orase sunt similare. De aceea consider ca o viitoare colaborare este foarte importanta pentru dezvoltarea celor doua Capitale, mai ales ca relatiile directe reprezinta o strategie foarte eficienta in stabilirea unor prioritati si modalitati de cooperare”, a declarat Primarul General Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a vorbit despre importanta parteneriatelor publice-private in dezvoltarea marilor orase. Astfel, Primarul General, a prezentat intentia Municipalitatii de a transforma Bucurestiul in oras la Dunare. El a invitat, pe aceasta cale, marii constructori kazahi sa ia in considerare potentiala legatura dintre Capitala Romaniei si Marea Neagra, prin canalul ce leaga Dunarea de aceasta.

Totodata, Sorin Oprescu si-a exprimat disponibilitatea de a impartasi din expertiza pe care specialistii Bucurestiului o pot oferi Astanei, in domenii precum infrastructura, managementul traficului si sanatatea. Si i-a adresat omologului sau invitatia de a vizita Bucurestiul.
“Sunt foarte bucuros si onorat ca, astazi, ne sunteti oaspete in Astana. Pentru noi este un eveniment deosebit, mai ales ca zilele acestea capitala Kazahstanului celebreaza 15 ani de la infiintare, 15 ani de cand acest oras reprezinta centrul cultural, economic si spiritual al tarii…Astana este un oras foarte tanar, asa incat va multumim pentru disponibilitatea de a ne oferi expertiza dumneavoastra in domeniile de real interes precum infrastructura, utilitatile sau administrarea unitatilor medicale, unde stiu ca experienta dumneavoastra este una directa si as putea chiar spune chiar remarcabila” a declarat la randul sau, Primarul Astanei, Imangali Tasmagambetov. 

La sfarsitul intalnirii, cei doi edili au semnat o scrisoare de intentie intre Astana si Bucuresti, prin care se doreste intarirea relatiilor bilaterale.

Intalnirea de la sediul Primariei Astanei a fost urmata de o vizita a celor doi edili la mai multe puncte de interes din capitala Kazahstanului, cum ar fi Palatul Independentei, cladirea Operei (recent inaugurata), Palatul Copiilor, stadionul din Astana (cu o capacitate de 30.000 de locuri), precum si Alau – Palatul Ghetii (un complex sportiv ultramodern, cu patinoare pentru hochei si patinaj viteza, cu o capacitate de 8.000 de spectator).

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu Kazahstan