x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştenii din sectorul 4 vor putea avea câte un "câine al blocului"

Bucureştenii din sectorul 4 vor putea avea câte un "câine al blocului"

de Mediafax    |    12 Sep 2013   •   19:33
Bucureştenii din sectorul 4 vor putea avea câte un "câine al blocului"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Bucureştenii din sectorul 4 vor putea ţine câte un singur câine aşa-zis al blocului, cu condiţia ca 51 la sută dintre locatari să-şi dea acordul pentru adăpostirea animalului adoptat de către asociaţie, potrivit Primăriei Sectorului 4.

Acordul pentru păstrarea unui "câine al blocului" va fi dat, prin semnătură, pe un tabel întocmit de administratorul imobilului, a mai precizat, joi, sursa citată.

Câinii rămaşi nerevendicaţi vor fi ridicaţi de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Unsprezece maşini, cu un număr total de 32 de hingheri, acţionează în prezent în Bucureşti pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe domeniul public, după ce au fost semnate contracte cu trei din cele şapte firme care s-au prezentat la licitaţia pentru acest serviciu, a informat, tot joi, ASPA.

Deputaţii au votat, marţi, proiectul de lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi.

Demersul legislativ a venit după ce un copil în vârstă de patru ani a murit, la începutul lunii septembrie, sfâşiat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei din Bucureşti, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi eutanasiere caini