x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caz REVOLTĂTOR într-un spital din Huşi. O fetiţă de 4 ani a murit, după ce i-a fost administrată o injecţie cu ampicilină

Caz REVOLTĂTOR într-un spital din Huşi. O fetiţă de 4 ani a murit, după ce i-a fost administrată o injecţie cu ampicilină

09 Oct 2014   •   10:49
Caz REVOLTĂTOR într-un spital din Huşi. O fetiţă de 4 ani a murit, după ce i-a fost administrată o injecţie cu ampicilină

O familie din satul vasluian Plopi acuză cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huşi pentru decesul fetiţei lor în vârstă de patru ani, căreia i s-a administrat tratament antibiotic fără să fi fost testată în prealabil.

Rudele povestesc că micuţa s-a simţit rău, a primit sirop pentru febră, dar fiindcă starea ei nu s-a ameliorat, familia a decis să cheme o ambulanţă.

"Am ajuns la salvare. Ne-a întrebat asistenta de când îi e rău. I-am zis că de seara de la ora 8, respira mai greu şi o durea gâtul. I-am luat temperatura acasă, avea 39. Am ajuns la spital, ne-a luat o asistentă, i-a luat temperatura, avea 39. Imediat au pus-o în perfuzii, i-au făcut injecţie în venă cu ampicilină fără să o testeze sau să o consulte la plămâni. Am zis că ştiu ce fac, că sunt medici, că nu pot să îi comand eu. A început să se învineţească şi în momentul ăla am început să strig să nu lase fetiţa. Am sperat că o vor aduce la viaţă. Am întrebat-o pe doamna doctor cum este, dacă sunt speranţe să-şi revină. Dădeau din umeri şi mergeau cu capul în pământ şi nu spuneau nimic", a declarat bunica fetei.

Conducerea Spitalului Municipal Huşi a demarat o anchetă în acest caz.

"Este ceva dureros şi pentru familie, şi pentru noi. Doamna doctor de la pediatrie nu este om. Este foarte dureros să îţi moară un pacient. Fetiţa a venit în jurul orei 2 noaptea în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie acută şi laringită. I s-a făcut tratament de urgenţă şi a intrat în stop cardio-respirator. I s-au făcut manevre de resuscitare. A fost chemat medicul de la urgenţă. Toată lumea a fost prezentă acolo. Copilul nu a fost testat pentru antibiotic, dar cazul a fost grav, pur şi simplu nu a fost timp", a declarat dr. Emad Wassouf, director medical la Spitalul Municipal Huşi, citat de Agerpres.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului a demarat, la rândul său, cercetări în acest caz. 'Poliţiştii de la Poliţia municipiului Huşi au demarat cercetări în legătură cu decesul fetiţei. A fost dispusă necropsia la Serviciul de Medicină Legală Vaslui', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Fetiţa va fi condusă joi pe ultimul drum.

×