x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CE VA CÂNTA SOŢUL CRISTINEI RUS LA DIICOT? Conexiuni periculoase cu AFACEREA BICA - STELIAN - COCOŞ

CE VA CÂNTA SOŢUL CRISTINEI RUS LA DIICOT? Conexiuni periculoase cu AFACEREA BICA - STELIAN - COCOŞ

de Dan Constantin    |    08 Dec 2014   •   11:58
CE VA CÂNTA SOŢUL CRISTINEI RUS LA DIICOT? Conexiuni periculoase cu AFACEREA BICA - STELIAN - COCOŞ

Scandalul financiar în care apare Dragoş Bîlteanu, soţul vedetei din showbiz Cristina Rus, a pornit în urma unor tranzacţii bursiere suspecte derulate în anul 2013. Presa economică a relatat pe larg operaţiunile de mare randament efectuate între ROMENERGO şi SIFBanat Crisana, care au dus la o finanţare din condei de peste 15 milioane de euro în favoarea grupului condus de Bîlteanu.
 
Acesta a reuşit să preia controlul SIF Banat Crişana şi acum printre cei interogaţi se află şi membri ai Consiliului de Administraţie - care a avut în componenţă pe libanezul El Lakis Najib, Valentin Chiser, Adrian Petreanu.

ROMENERGO, preluată de fondul britanic Nauru Holdings, a avut o evoluţie spectaculoasă sub managementul lui Bîlteanu, obţinând finanţări de la SIF Banat Crişana, ajuns şi el sub controlul aceluiaşi Bîlteanu.
 
Investiţiile în imobiliar prin intermediul SIF Imobiliare, transferat în Cipru, au cuprins afaceri încrucişate cu magnatul grec Papalekas. Astfel, Tower Center a fost pus în circuit şi revândut. ROMENERGO a achiziţionat şi Fabrica de echipamente nucleare electrice de la IMGB.
 
Comunicatul DIICOT face referiri la operaţiuni suspecte de fraudă financiară între SIF Banat Crişana şi Muntenia Invest, AMBELE CONTROLATE de Bîlteanu. La MUNTENIA INVEST se regăsesc între persoanele cu greutate în decizii şi doi oameni de afaceri - ANDRICI şI IACIU ale căror nume au fost vehiculate în DOSARUL BICA-STELIAN-COCOS şi EADS.

×