x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţia s-a reluat pe Autostrada Soarelui şi pe DN 22 C. Rămân problemele pe celelalte artere din ţară!

Circulaţia s-a reluat pe Autostrada Soarelui şi pe DN 22 C. Rămân problemele pe celelalte artere din ţară!

18 Dec 2009   •   00:00
Circulaţia s-a reluat pe Autostrada Soarelui şi pe DN 22 C. Rămân problemele pe celelalte artere din ţară!

Şapte drumuri naţionale şi 29 de drumuri judeţene sunt blocate, 21 de trenuri sunt anulate, 241 de persoane au fost evacuate şi aproape 80 de localităţi din zece judeţe sunt afectate de întreruperea energiei electrice, informează MAI.





Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) informează, că sectorul de pe Autostrada Soarelui şi DN a fost redeschis circulaţiei, dar din cauza ninsorilor şi a viscolului se circulă în condiţii extrem de grele. Şoferii au la dispoziţie rutele ocolitoare Bucureşti - DN3 - Lehliu - DN3A - Feteşti şi, respectiv, Urziceni - DN2A - Slobozia - DN21 - Brăila - DN 23 - Focşani.


Circulaţia pe DN2 (E85) Urziceni - Buzău - Focşani şi pe DN 2 B Buzău - Brăila a fost reluată
Circulaţia pe DN2 (E85) Urziceni - Buzău - Focşani şi pe DN 2 B Buzău - Brăila a fost reluată, vineri la prânz, traficul fiind însă în continuare închis pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Poliţia Judeţeană Buzău, traficul a fost reluat atât pe DN 2 E85 Urziceni - Buzău - Focşani, cât şi pe DN 2 B Buzău - Brăila, circulaţia desfăşurându-se sub supravegherea poliţiştilor de la Serviciul Rutier.

Poliţiştii permit accesul a maximum zece autovehicule la intervale de cinci - zece minute, în funcţie de valorile de trafic şi de situaţia din teren, în continuare traficul fiind blocat pentru maşinile mai grele de 3,5 tone. 

La Centrul Infotrafic al Poliţiei Române sunt semnalate mai multe artere naţionale importante blocate, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

în judeţul Buzău, DN 2C Buzău - Pogoanele - Slobozia şi DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila;  

în judeţul Vrancea, DN 2N( în comuna Sihlea), DN 23A Gologanu - Tătaru şi DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti;   

în judeţul Tulcea, DN 22D Nalbant - Măcin;  în judeţul Galaţi, DN 24D Galaţi - Cuca - Vârlezi - Bârlad;  

în judeţul Brăila, DN 22 Gradiştea - Brăila.


Drumul Naţional 1 D, care face legătura între Ploieşti şi judeţul Ialomiţa şi drumul judeţean 102 D între localităţile Baba Ana şi Boldeşti sunt închise, vineri dimineaţă, din cauza căderilor masive de zăpadă şi a viscolului, anunţă Poliţia Prahova.

Poliţia Rutieră Prahova face apel la şoferii aflaţi în trafic pe DN 1 D, pe sensul de mers Ploieşti - Urziceni şi care se află la ieşirea din comuna Valea Călugărească, să rămână pe prima bandă a drumului întrucât dacă intră pe banda a doua blochează intersecţia cu drumul care face accesul către Buzău.

Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Biroul de Relaţii cu Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, traficul pe DN 2 B Buzău-Brăila a fost închis, vineri dimineaţă, pentru a se preveni noi blocaje din cauza ninsorilor abundente.

Poliţiştii le recomandă şoferilor care se deplasează pe acest sector de drum să oprească în cea mai apropiată localitate, pentru a nu rămâne blocaţi în trafic.

Poliţia recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360(Comandamentul Central de Iarnă).


Trenurile care pleacă din Bucureşti sau vin în Capitală au întârzieri de până la 80 minute
Trenurile care vin şi pleacă din staţiile Bucureşti Nord, Bucureşti Basarab, Bucureşti Griviţa şi staţia Chitila înregistrează întârzieri de până la 80 de minute, a informat SNCFR.

Acţiunile echipelor care intervin pentru curăţarea macazelor acoperite de un strat gros de gheaţă şi zăpadă sunt îngreunate de ninsoarea viscolită.

Se circulă restricţionat pe liniile de cale ferată Feteşti-Ţăndărei şi Lehliu-Feteşti, iar 21 de trenuri sunt anulate. Pe Aeroportul Timişoara, pista a fost închisă între orele 5.00 şi 6.00.



Peste 80 de localităţi din 10 judeţe sunt afectate de întreruperea alimentării cu energie electrică şi sunt izolate din cauza blocării căilor de acces.

Un număr de 241 de persoane au fost evacuate din zonele cu risc de a rămâne izolate, cele mai multe din Buzău, Galaţi şi Vrancea.

La nivelul ministerului au intervenit 1.598 poliţişti şi poliţişti de frontieră, 46 jandarmi, 242 personal de intervenţie din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă cu un total de 857 mijloace de intervenţie.

×
Subiecte în articol: observator